Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Καστοριά οι πρώτοι Σύριοι πρόσφυγες (video) – “Πόλεμος” Μαρίας Αντωνίου και ΣΥΡΙΖΑ…

Αύγουστος 25th, 2016 by Χρήστος Μίμης

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για την εγκατάσταση προσφύγων στην Καστοριά- Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς
dedis-prosfiges-6Στην πόλη της Καστοριάς έφθασαν αργά χθες το βράδυ οι
πρώτοι 29 πρόσφυγες από την Συρία που φιλοξενούνται σε γνωστό ξενοδοχείο σε προάστιο της πόλης.

Η άφιξη τους στην ακριτική πόλη και η φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο γίνεται με την ευθύνη της Υπάτης αρμοστείας του ΟΗΕ η οποία έχει αναλάβει το κόστος φιλοξενίας με σύμβαση που έχει υπογράψει με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Οι πρόσφυγες που ήδη πέρασαν το πρώτο τους βράδυ στην Καστοριά και το επόμενο κύμα των 29 ατόμων που αναμένεται να φθάσει στην πόλη έως αργά το απόγευμα, προέρχονται από τα hotospots στο Δερβένι, στα Βασιλικά και το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Εχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των αιτήσεων και βρίσκονται στο στάδιο της μετεγκατάστασης τους σε χώρα της Ευρώπης.


Το μεσημέρι κλιμάκιο της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο με τον τελευταίο να εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς της Ύπατης αρμοστείας του σχεδίου φιλοξενίας προσφύγων στην Καστοριά.

Πριν από ένα μήνα κλιμάκιο της Ύπατης αρμοστείας περιόδευσε στις Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, και Φλώρινας όπου επόπτευσε ξενοδοχειακές μονάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για φιλοξενία προσφύγων. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα, βρίσκονται στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών καθοδόν προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Οι υπεύθυνοι της Ύπατης αρμοστείας επέλεξαν μονάδες που με βάση της άδεια λειτουργίας τους διαθέτουν τουλάχιστον σαράντα κλίνες και υπέγραψαν συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες τους. Στις συμβάσεις προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση 23€/άτομο ενώ με ρητό τρόπο γίνεται σαφές ότι στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται, η παροχή πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού γεύματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι χώροι φιλοξενίας είναι μακριά από πόλεις και δεν υπάρχει συγκοινωνία, ζήτησαν από τους ξενοδόχους σε συνεργασία με λεωφορειούχους των περιοχών, να υπάρξει συγκοινωνιακή πρόβλεψη ώστε κατά την διάρκεια παραμονής τους οι πρόσφυγες να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα προς τα αστικά κέντρα για εκπλήρωση των καθημερινών τους αναγκών. Οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων είναι διάρκειας έξι μηνών με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για έξι επιπλέον μήνες.

Σπύρος Κουταβάς

«Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για την εγκατάσταση προσφύγων στην Καστοριά»:

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Νύχτα και στα κρυφά, ενώ έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα και χωρίς καμία συνεργασία με την τοπική κοινωνία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαθιστά πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες – ποιος άραγε ξέρει – στην Καστοριά.
Πόσοι είναι, πόσοι θα έρθουν ακόμα και για ποιο χρονικό διάστημα; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν νιώθει την ανάγκη να δίνει εξηγήσεις και απαντήσεις. Συνηθίζεται άλλωστε αυτό στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς:

Νύχτα και κρυφά, στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να εγγράψει το ξενοδοχείο του στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο να κάνει μπίζνες.

Αν λοιπόν θέλει η κ. Αντωνίου να είναι συνεπής στο ρατσιστικό της κρεσέντο ας διαγράψει από την ΝΔ το στέλεχο της και ας καταφερθεί εναντίον των στελεχών της ΝΔ που με γραπτές προτάσεις τους ζητούσαν την μεταφορά προσφύγων στον νομό με στόχο να κάνουν μπίζνες.

Όπως είναι γνωστό οι νομοί Καστοριάς και Φλώρινας έχουν εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για φιλοξενία προσφύγων σε στρατόπεδα ή σε καταυλισμούς.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος , ενοικιάζει ξενοδοχεία και σπίτια για την προσωρινή στέγαση οικογενειών που έχουν ήδη όλα τα νόμιμα χαρτιά για να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, μέχρι να φύγουν για τον τόπο που έχουν επιλέξει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρόσφυγες πολέμου και βρίσκονται υπό την προστασία και την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ.

Αυτό το παραβλέπει η κ. Αντωνίου ή δεν το γνωρίζει ως επαγγελματίας ημιμαθής που είναι, και με την περρίσια αθλιότητα που την διακρίνει ξεκίνησε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας. Καλούμε την κ. Αντωνίου να ολοκληρώσει το παραλλήλημμα της, καταγγέλλοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον αρμόδιο επίτροπο μεταναστευτικής πολιτικής, στέλεχος της ΝΔ κ. Αβραμόπουλο, αποκαλύπτοντας διεθνώς το ξενοφοβικό και ρατσιστικό της πρόσωπο.

Ο λύκος μπορεί να αλλάζει το τρίχωμα του αλλά δεν αλλάζει τα χούια του. Είναι απόγονος της ίδιας συντηρητικής παράταξης όταν μετά την Μικριασιατική καταστροφή ,τα στελέχη της αποκαλούσαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ως «Τουρκόσπορους» και με πρωτοσέλιδα των φυλλάδων που την υποστηρίζαν κραύγαζαν «βουλιάξτε τα καράβια που τους φέρνουν».

Η κ. Αντωνίου είναι άξια συνεχιστής αυτής της ξενοφοβικής και ρατσιστικής παράταξης! Άλλωστε είναι η ίδια που πηγαίνει βολτίτσες αγκαζέ με την Χρυσή Αυγή.

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 25th, 2016 at 21:45 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply