C58A6A944EEA1DA3CA0FA69B215EB781Η γιγαντιαία αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την επίσης αμερικανική εταιρεία παρασκευής αντικαρκινικών φαρμάκων Medivation αντί 14 δισ. δολαρίων.

Η Pfizer συμφώνησε συγκεκριμένα να καταβάλει περί τα 81,50 δολάρια για κάθε μετοχή της Medivation, τιμή που περιλαμβάνει premium της τάξεως του 21% με βάση την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Medivation την περασμένη Παρασκευή.

«Η προσθήκη της Medivation στο δυναμικό της Pfizer θα ενισχύσει τη θέση της εταιρείας και θα επιταχύνει την πορεία της για την κατάκτηση ηγετικής θέσης στον τομέα φαρμάκου του κλάδου της ογκολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ίαν Ριντ.

Η εδρεύουσα στο Σαν Φρανσίσκο Medivation παρασκευάζει το φάρμακο Xtandi που καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη. Η πώληση του Xtandi έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και αναμένεται οι ετήσιες πωλήσεις του να φθάσουν στα 5,7 δισ. δολάρια το έτος 2020.

Η Medivation παρασκευάζει επίσης το Ibrance που καταπολεμά τον καρκίνο του στήθους, καθώς επίσης και άλλα «πολλά υποσχόμενα», όπως τα χαρακτηρίζει το BBC, προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην ογκολογία.

Η Medivation, που ιδρύθηκε το 2004, υπήρξε στόχος για εξαγορά της γαλλικής Sanofi και επίσης των αμερικανικών Merck & Co και Celgene. Τον περασμένο Απρίλιο η Pfizer εγκατέλειψε τα σχέδια εξαγοράς της ιρλανδικής Allergan λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε με την αμερικανική νομοθεσία. Επρόκειτο για μια συμφωνία 160 δισ. δολαρίων που, αν ολοκληρωνόταν, θα ήταν ιστορικά η μεγαλύτερη στον χώρο του φαρμάκου.

 

in


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.