31CDA8AB16A4AB5381B090A06B0EEDB9Δευτέρα 22 Αυγούστου, Ρίο ντε Τζανέιρο: Για περισσότερες από δυο εβδομάδες, ο κόσμος συναρπάστηκε από τα αθλητικά επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν στο Ρίο 2016. Όπως πάντα υπάρχουν πολλές μεγάλες στιγμές να αναπολήσουμε. Για την OMEGA, τον Επίσημο Χρονομέτρη των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν άλλη μια χρονιά χρονομέτρησης όπου σημειώθηκαν νίκες που έσπασαν τα ρεκόρ και κρίθηκαν στην κόψη του ξυραφιού.

Τα Ρεκόρ

Συνολικά, σημειώθηκαν 28 παγκόσμια ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016. Αυτά περιλαμβάνουν ρεκόρ στην τοξοβολία (1), τον στίβο (4), την ποδηλασία πίστας (7), την κολύμβηση (8) και την άρση βαρών (8) .

Συνολικά, έσπασαν επίσης 65 Ολυμπιακά ρεκόρ στο Ρίο 2016. Πρόκειται για ρεκόρ που σημειώθηκαν στο Στίβο (6), στο Κανόε Sprint (2), στη Ποδηλασία πίστας (10), στο Μοντέρνο Πένταθλο (7), στη Κωπηλασία (1), στη Σκοποβολή (20), στη Κολύμβηση (14) και στην Άρση Βαρών (5).

Οι Καλύτερες Στιγμές

• Στους τελικούς των ανδρών στο αγώνισμα των 100μ. Πεταλούδας, η OMEGA κατέγραψε την πρώτη τριπλή ισοπαλία στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Michael Phelps, ο Chad le Clos και ο Laszlo Cseh τελείωσαν όλοι στον χρόνο των 51.14 δευτερολέπτων. Οι τρεις τους στάθηκαν μαζί στη δεύτερη θέση του βάθρου για το ασημένιο μετάλλιο. Ο νικητής του αγώνα ήταν ο Joseph Schooling από τη Σιγκαπούρη. Και οι τρεις κολυμβητές, που αναδείχθηκαν δεύτεροι στο αγώνισμα, άγγιξαν τις «επιφάνειες αφής» της OMEGA, που βρίσκονται στο τοίχωμα της πισίνας, για να σταματήσουν το χρόνο ακριβώς την ίδια στιγμή. Ο Chad le Clos μίλησε αργότερα στην OMEGA σχετικά με το περιστατικό. «Ήταν πραγματικά απίστευτο. Εκείνη τη στιγμή που συνέβη δεν κατάλαβα τη σπουδαιότητα που είχε. Αλλά η απονομή μεταλλίων ήταν μια εμβληματική στιγμή στην ιστορία της κολύμβησης και όλοι το γιόρταζαν σαν να ήταν παγκόσμιο ρεκόρ. Ήταν πολύ ιδιαίτερο».

• Μερικές φορές, χρειάζεται να ρίξεις το σώμα σου στη γραμμή τερματισμού για να νικήσεις. Αυτό ακριβώς έκανε η Shaunae Miller, από τις Μπαχάμες, στον τελικό των γυναικών στο αγώνισμα των 400μ. του στίβου. Πλησιάζοντας τη γραμμή τερματισμού πίσω από την Allyson Felix, η Miller έκανε ενστικτωδώς μια βουτιά προς τη γραμμή τερματισμού. Η κάμερα OMEGA Scan’O’Vision MYRIA που κατέγραφε τον τερματισμό μπόρεσε να αποδείξει ότι ο κορμός της Miller διέσχισε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και ο χρόνος τον 49.44 δευτερολέπτων ήταν αρκετός για να νικήσει την αντίπαλό της, μόλις κατά 0.07 δευτερόλεπτα.

• Για τους αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί να είναι βαρυσήμαντο ή αποκαρδιωτικό όταν η νίκη καθορίζεται μόλις από μερικά χιλιοστά τους δευτερολέπτου. Στο τελικό των ανδρών στο μονοθέσιο σκιφ, αγώνισμα της κωπηλασίας, η εικόνα από το photofinish είναι ίσως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που δείχνουν την κρισιμότητα του ρόλου που παίζει η χρονομέτρηση της OMEGA. Τόσο ο Mahe Drysdale από τη Νέα Ζηλανδία, όσο και ο Damir Martin από την Κροατία τελείωσαν στον χρόνο 6:41:34. Οι αθλητές και οι θεατές κρατούσαν την ανάσα τους καθώς ελεγχόταν το επίσημο αποτέλεσμα του photofinish. Η τελική εικόνα έδειξε ότι με μια απίστευτα μικρή διαφορά χρόνου νίκησε ο αθλητής από τη Νέα Ζηλανδία.

• Λέγεται συχνά ότι το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου ισοδυναμεί με την άκρη ενός νυχιού. Αυτό μας δίνει μια ιδέα για το πόσο κοντά ήταν ο τελικός σπριντ των γυναικών στην ποδηλασία πίστας, όταν η Kristina Vogel από τη Γερμανία νίκησε τη Rebecca James από τη Μεγάλη Βρετανία με μόλις 4/1000 κλάσματα του δευτερολέπτου. Στον δεύτερο τελικό του αγωνίσματος η κάμερα photofinish της OMEGA διαχώρισε για μια ακόμη φορά τη πρώτη από τη δεύτερη θέση. Αν και έχασε τη σέλα της τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, ο χρόνος των 11.312 που πέτυχε η Vogel την ανέδειξε πρώτη κατά +0.004.

• Φυσικά, το άθλημα που συνήθως συγκεντρώνει τη περισσότερη προσοχή δεν μας απογοήτευσε. Στον τελικό των ανδρών στο αγώνισμα των 100μ. στον στίβο, νίκησε ο χαμογελαστός Usain Bolt, καταγράφοντας τον χρόνο των 9.81 δευτερολέπτων, ενώ στον τελικό των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Elaine Thompson από την Τζαμάικα με χρόνο 10.71 δευτερολέπτων. Ο Usain Bolt ενθουσίασε επίσης τους θεατές, κερδίζοντας στον τελικό των ανδρών στο αγώνισμα των 200μ. στον στίβο με χρόνο 19.78 δευτερόλεπτα.

 

in


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.