ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τους πρόσφυγες
shmandrakowΟ Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, αναφέρθηκε στις πληροφορίες των τελευταίων ημερών σχετικά με την έλευση προσφύγων στο νομό Γρεβενών και την φιλοξενία τους από ξενοδοχεία της περιοχής.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση είτε από τους ξενοδόχους είτε από την Πολιτεία ο κ. Σημανδράκος δήλωσε πως: «Αυτό που τουλάχιστον μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, εννοώ το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όσο και από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Σημανδράκος αναφέρθηκε στο γεγονός πως από τον περασμένο Ιούνιο η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να συνάπτει συμβάσεις για επιδότηση θέσεων φιλοξενίας προσφύγων πέρα από φορείς του δημοσίου (πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης) και με ιδιωτικούς φορείς όπως είναι οι ενώσεις ξενοδόχων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε πως «σαν Περιφερειακή Αρχή, αυτό που είχαμε πει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου είχε γίνει Περιφερειακό Συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα, το προσφυγικό, είχαμε τονίσει πως θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις που είχαν γίνει στο εν λόγω Περιφερειακό Συμβούλιο είπε πως «ήταν να υπάρξει ένας συντονισμός μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης ώστε όποια στήριξη κι αν γίνει σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, να γίνει συντονισμένα και να αφορά συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων και όχι ανεξέλεγκτα».

Στην ερώτηση σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας, όπως είναι η έλευση προσφύγων, ο κ. Σημανδράκος ανέφερε πως «οτιδήποτε γίνει χωρίς να υπάρχει ένας γενικότερος συντονισμός θα επιφέρει και μια σύγχυση. Ξαναλέω ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφορία, παρά μόνο από κάποια δημοσιεύματα χωρίς καμία συγκεκριμένη βάση».

Τέλος εξέφρασε τις ανησυχίες ενόψει του γεγονότος της έλευσης της χειμερινής περιόδου ενώ δήλωσε πως πρέπει να ξαναγίνει μια συγκεκριμένη προσπάθεια για τη διαχείριση αυτού του δύσκολου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

kozan

Δηλώσεις στον Δημήτρη Βακρατσά στο West:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τους πρόσφυγες

O Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης απαντά στον Δημοσθένη Κουπτσίδη (στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) για τους μετανάστες που θα έρθουν στα Γρεβενά:
(Από το greveniotis.gr):

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.