Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΦΕΔΡΩΝ   ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Η οικογένεια του Μ.Δημάρατου στο ύψωμα Αννίτσα

23 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

anitsaaΜεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια συνεπήρε τις καρδιές των Γρεβενιωτών που παραβρίσκονταν στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων 1940-41 στο ύψωμα Αννίτσα (1728μ.), από την απρόσμενη  παρουσία σύσσωμης της οικογενείας κ. Μ. Δημάρατου εκ Θεσσαλονίκης,  απογόνων του Συνταγματάρχου Σωκράτη Δημάρατου ο όποιος ήταν  ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Ιππικού στην επίθεση κατά της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών Τζούλια από τη γραμμή εξορμήσεως Αννίτσας –Σκούρζας προς Σαμαρίνα.

Με ευλάβεια, σεμνότητα και βαθιά γνώση των πραγματικών γεγονότων  ήρθαν να προσκυνήσουν τα ιερά υψώματα των Γρεβενών  στα οποία έδρασε (πριν από 76 χρόνια) ο προπάππος τους Συνταγματάρχης Σωκράτης Δημάρατος, επικεφαλής της Ταξιαρχίας Ιππικού, και κατήγαγε την Πρώτη περίλαμπρη νίκη κατά των δυνάμεων του Άξονα.

Η οικογένεια του κ.Μ.Δημάρατου συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την εγκάρδια και ενθουσιώδη υποδοχή από τους Γρεβενιώτες  αλλά περισσότερο από το γεγονός ότι μετά από 76 χρόνια τιμάται και αναγνωρίζεται το έπος της Ταξιαρχίας Ιππικού(όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ.Μ.Δημάρατος) και του Συν/χου Σωκράτη Δημάρατου.

Μετά το πέρας της τελετής από το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΕΦΕΔΡΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ   έγινε ενημέρωση επί του υψώματος Αννίτσας(1728μ) για την τοποθεσία –μορφολογία της περιοχής και την εξέλιξη των επιθετικών ενεργειών επί της περιοχής από την Ταξιαρχία Ιππικού.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμή της οικογενείας από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΕΦΕΔΡΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ και ανταλλαγή απόψεων επί των γεγονότων στην Πίνδο 1940-41.

ΓΡΕΒΕΝΑ, 22-08-2016

Με τιμή

Το Δ.Σ.


loading…

This entry was posted on Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016 at 00:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply