Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μικρολίμνη Πρεσπών

23 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη – Διαβάστε ποιος ήταν
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος, θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη στην Μικρολίμνη Πρεσπών εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το σημαντικό έργο ανάπλασης του οικισμού.

Ο Ηλίας Κωστένης γεννήθηκε στις 9.3.1970 στην Φλώρινα, κατατάχτηκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1999 και μέχρι το θάνατό του υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών. Τον Δεκέμβριο του 2013 τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συνέπεια εγκληματικής ενέργειας. Ήταν έγγαμός με την Χριστίνα Νεδέλκου και πατέρας της Βασιλικής Κωστένη, 14 ετών σήμερα.

Το μνημείο του Αρχιφύλακα Κωστένη σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Φίλιππο Καλαμάρα με δαπάνη του Δήμου Πρεσπών σε συνεργασία με το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κύριος Νίκος Βούτσης, ενώ έχουν προσκληθεί μέλη της κυβέρνησης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, Bουλευτές, Δήμαρχοι κλπ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς, κατάθεση στεφάνου και απόδοση τιμών στον εκλιπόντα.

Η ανάπλαση του οικισμού της Μικρολίμνης, που περιλαμβάνει νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και ανάπλαση του οικισμού με αναμόρφωση όλου του παραλίμνιου μετώπου και φιλοδοξεί να καταστήσει το χωριό ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος και πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 στις 7μμ.

This entry was posted on Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016 at 15:41 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply