paoΤα πλάνα του για τους ομίλους του Europa League οργανώνει από σήμερα ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι νίκησε 3-0 τη Μπρόντμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς της 25ης Αυγούστου στη Δανία. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ (45΄+2΄, 82΄) και ένα ο Κριστιάν Λεντέσμα (54΄-πεν.) ενώ η Μπρόντμπι αγωνιζόταν με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κρόνε στο 33΄ και του τερματοφύλακα Ρένοβ στο 52΄.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο ματς με τους Δανους να δείχνουν πιο απειλητικοί. Μόλις στο 5΄ ο Γιόχαν Λάρσον λίγο έλειψε να «παγώσει» το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όταν με κεφαλιά μετά από κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να βρουν χώρους, να κρατήσουν μπάλα και το ματς έδειχνε να παίρνει κακή τροπή. Μέχρι το 33΄ όταν έγινε μια κομβική φάση. Ο Μέστο βγήκε από δεξιά στην πλάτη του Κρόνε, ο οποίος τον κράτησε και τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως στάθηκαν τυχεροί καθώς άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνοι και στην μοναδική τους ευκαιρία. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Γουακάσο στον Μπεργκ και υποδειγματικό «τελείωμα» του Σουηδού για να γίνει το 1-0 στο 45+2΄.

Με αυτή την εξέλιξη και με παίκτη λιγότερο, η ψυχολογια των Δανών έπεσε κατακόρυφα. Σα να μην έφταναν αυτά, στο 52΄ ο Ιμπάρμπο βρέθηκε μόνος με τον Ρένοφ ο οποίος τον ανέτρεψε… Πέναλτι και αποβολή για τη Μπρόντμπι που θα έπαιζε για περίπου 40 λεπτά με εννέα ποδοσφαιριστές. Λίγο αργότερα (54΄) ο Λεντέσμα πετύχαινε από τη «βούλα» το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Το γκολ που ουσιαστικά σφράγισε από σήμερα την πρόκριση, πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ στο 82΄. Μετά από νέα εξαιρετική κάθετη πάσα του Λεντέσμα, ο Σουηδός πλάσαρε τον Τόπελ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στα αρνητικά στοιχεία του σημερινού παιχνιδιού, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με μόνο έναν Ελληνα (Κουτρουμπής) και το ολοκλήρωσε με 11 ξένους.

Διαιτητής: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Κουτρουμπής, Γουακάσο – Κρόνε, Άλμπρεχτσεν

Κόκκινες: Κρόνε (33΄ δεύτερη κίτρινη), Ρένοφ (52΄)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι):
Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής (58΄ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα, Γουακάσο (73΄ Βιγιαφάνες), Ζέκα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ (86΄ Ρινάλντι).

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ):
Ρένοβ, Λάρσον, Κρόνε, Ρέκερ, Άλμπρεχτσεν, Νέργκαρντ, Φίρι, Χιουλσάκερ, Μουχτάρ (46΄ Γιούελσγκαρντ), Βίλτσεκ (72΄ Χέρμανσον), Πούκι (52΄ Τόπελ).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.