aigibna-taxyploo-708

Το ναυάγιο στην Αίγινα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έχει προκαλέσει «πόλεμο» ανάμεσα σε κυβέρνηση, κόμματα , ενώ το Μαξίμου έβγαλε και non paper κατά δημοσιογράφων.

Μετά τις φήμες περί παρουσίας υπουργών στο μοιραίο ταχύπλοο και τη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου η κόντρα συνεχίστηκε. Σήμερα κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για αυτοεξευτελισμό των δημοσιογράφων Αρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ενώ άφηναν αιχμές και για την εφημερίδα «Τα Νέα».
Ενδεικτικός ήταν και ο τίτλος του non paper «Όταν η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».

Το non paper της κυβέρνησης
«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

«ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

ΝΔ: Η στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης
Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ για την τραγωδία στην Αίγινα.

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ποτάμι: Η κυβέρνηση κηρύσσει πόλεμο σε όποιον αναφέρει τη λέξη αλήθεια
«Την κυβέρνηση την ενοχλεί και μόνο η λέξη»  αλήθεια σχολιάζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του μετά το non paper του Μαξίμου που καταφέρεται εναντίον του για το ερώτημα που έθεσε σχετικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνθήκες διερεύνησης της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Ζαβλακωμένοι από την πολλή ηλιοθεραπεία οι κυβερνητικοί υπάλληλοι βάρδιας δε διαβάζουν πια ούτε τις ανακοινώσεις στις οποίες απαντούν (προφανώς από τις παραλίες).
Το Ποτάμι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, του φερόμενου ως καπετάνιου αλλά και όσων δηλώνουν ότι επέβαιναν στο ταχύπλοο που προκάλεσε το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε ποιος ήταν πραγματικά πού τις μοιραίες στιγμές. Και οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύψουν την αλήθεια, όπως είπαμε και επαναλαμβάνουμε. Εκτός αν η κυβέρνηση, που έχει πάρει διαζύγιο από τις πολιτικές αλήθειες, κηρύσσει πόλεμο πλέον σε όποιον αναφέρει έστω τη λέξη αλήθεια.

Απάντησαν και οι δύο δημοσιογράφοι
Για στοχοποίηση στα πρόσωπα τους κάνουν λόγο οι δημοσιογράφοι Αρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου μετά το non paper της κυβέρνησης για την Αίγινα.
Και οι δύο με αναρτήσεις τους στο twitter δίνουν τη δική τους απάντηση στα όσα ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές περί αυτοεξευτελισμού.

Οι αναρτήσεις του Αρη Πορτοσάλτε 

Οι αναρτήσεις του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.