Το Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας
espa - εσπα
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού ύψους

επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) από 15.000€ έως 60.000€, για την κάλυψη 100% ισόποσων επιλέξιμων δαπανών για διάστημα μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ, δηλαδή στους τομείς της Αγροδιατροφής, της Ενέργειας, των Πολιτιστικών – Δημιουργικών Βιομηχανιών, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, του Περιβάλλοντος, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), της Υγείας – Φαρμάκων και των Υλικών – Κατασκευών.

Επιλέξιμες Δαπάνες
1. Λειτουργικά (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες, κα.)
2. Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομικής, συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, σύνταξης και παρακολούθησης επιχειρηματικού σχεδίου και επαγγελματικής κατάρτισης, κ.α.)
3. Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις
4. Αποσβέσεις παγίων / Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού (χωρίς χρήση ρήτρας ευελιξίας)
5. Αγορά /Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού / Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας με χρήση ρήτρας ευελιξίας
6. Προμήθεια αναλωσίμων
7. Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία/εταίρων)
8. Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις (ΝΘΕ)
9. Δαπάνες προετοιμασίας, υποβολής, κατοχύρωσης ή ανανέωσης για αναγνωρισμένο τίτλο βιομηχανικής ή διανοητικής ιδιοκτησίας

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.