korea708_6

Μπορεί να είναι ο τρίτος αθλητής στην ιστορία της χώρας του που παίρνει Χρυσό μετάλλιο, αλλά ο Βορειοκορεάτης Ρι Σε-Γκβανγκ πήρε τον τίτλο του πιο λυπημένου Ολυμπιονίκη που έχουμε δει ποτέ.

Με 15.691 βαθμούς ο Βορειοκορεάτης πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ωστόσο τα μάτια και η έκφραση του δεν φανέρωναν χαρά την ώρα που άκουγε τον εθνικό ύμνο της χώρας του, αλλά… θλίψη.

Οι περισσότεροι αθλητές, σύμφωνα με την Mirror, ανέφεραν πως ο αθλητής ήταν στεναχωρημένος γιατί πήρε μία γεύση ελευθερίας από τους Ολυμπιακούς του Ρίου, κάτι που στερείται στην πατρίδα του.

«Έχει δει πως είναι να είσαι ελεύθερος, αλλά πρέπει να γυρίσει πίσω για χάρη της οικογένειά του. Είμαστε άνθρωποι, υποτίθεται πως πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν είναι νίκη, αυτό δεν είναι υπερηφάνεια. Είναι ο τρόμος που νιώθει ένας άντρας μπροστά στην κάμερα», δήλωσαν μερικοί.

Να σημειωθεί πως η Βόρειος Κορέα έστειλε τους αθλητές στους ΟλυμπιακούςΑγώνες, απαγορεύοντάς τους να επισκεφθούν τουριστικά αξιοθέατα ή να κάνουν παρέα με αθλητές άλλων εθνοτήτων.

 

iefimerida

 


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.