Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

4 απίθανες χρήσεις με τη φλούδα της μπανάνας

16 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

dec6d1172eb129f5a6252390b6ff80fc_L

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να πετάνε τις
μπανανόφλουδες μόλις απολαύσουν το νόστιμο φρούτο, πιθανόν γιατί δε γνωρίζουν πόσες χρήσεις έχουν αυτές.

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητα και θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια κάνοντάς σας τη ζωή πιο εύκολη. Δείτε 4 εναλλακτικές χρήσεις τους…

1. Γυαλιστικό

Αν τα ασημικά σας έχουν μαυρίσει, η λύση μπορεί να είναι στις μπανανόφλουδες. Φτιάξτε ένα μείγμα από φλούδες μπανάνας και λίγο νερό και με ένα πανί τρίψτε τα ασημικά σας. Θα δείτε ότι θα γυαλίσουν πολύ γρήγορα.


2. Ενάντια στα παράσιτα

Η μπανανόφλουδα απομακρύνει και τα παράσιτα από τα φυτά σας. Μπορείτε να θάψετε φλούδες τις οποίες έχετε ψιλοκόψει πρώτα σε βάθος 3-5 εκατοστών στο χώμα γύρω από το φυτό.

3. Δερμάτινα παπούτσια σαν καινούρια

Αν δεν έχετε γυαλιστικό για τα παπούτσια σας… φάτε μια μπανάνα! Περάστε με το εσωτερικό μιας μπανανόφλουδας το δέρμα και θα γίνει σαν καινούριο.

4. Θεραπεία για τους κάλους

Πάρτε ένα κομμάτι μπανανόφλουδα, βάλτε το πάνω στον κάλο σας και τυλίξτε το είτε με λευκοπλάστ είτε με γάζα. Κοιμηθείτε με αυτό ένα ολόκληρο βράδυ και το επόμενο πρωί θα έχετε πιο μαλακό κάλο.

baby

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2016 at 22:03 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply