Οσίου Εφραίμ ΚατερίνηΔεν ήταν ήρεμο και εορταστικό το κλίμα σε όλες τις εκκλησίες και μονές της χώρας το Δεκαπενταύγουστο. Στο Μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κατερίνη επικράτησε μεγάλη αναστάτωση με τον μητροπολίτη να εισβάλλει και να διακόπτει τη λειτουργία.

Όπως κατήγγειλε η ηγουμένη του μοναστηριού, λίγο μετά τις 7:30 το πρωί εισέβαλε ο Μητροπολίτης της περιοχής και ζήτησε από τον ιερέα να διακόψει τη Θεία Λειτουργία απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον καθαιρούσε.

Οπως εξήγησε η ηγουμένη μιλώντας στο Mega, ο Μητροπολίτης προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά την άρνηση του μοναστηριού να κάνει χθες, παραμονή της Παναγίας, αγρυπνία, ενώ παράλληλα, άφησε υπονοούμενα και για οικονομικά κίνητρα στην παρέμβαση του ανώτατου ιερωμένου λέγοντας ότι δίπλα από το μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ υπάρχει άλλος ιερός ναός στον οποίο κατευθύνθηκαν οι πιστοί μετά τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας.

Οσον αφορά στην απόφαση να μην κάνει χθες το μοναστήρι της αγρυπνία, η ηγουμένη υποστήριξε ότι το εν λόγω μοναστήρι έχει το αυτοδιοίκητο και άρα δεν είναι υποχρεωμένο να υπακούσει στον τοπικό Μητροπολίτη.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.