podia-ammos-kalokairi

Η καλοκαιρινή εφίδρωση είναι η τέλεια συνθήκη που ευνοεί τουςμύκητες για αυτό τους γνωρίζουμε και τους καταπολεμάμε.

Τι ακριβώς είναι η μυκητίαση; Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα είδη μικροβίων που καθώς δεν μπορούν να τραφούν από το έδαφος, το νερό ή τον αέρα, τρέφονται από τα φυτά, τους ανθρώπους και τα ζώα. Τείνουν να ευδοκιμούν σε θερμά και υγρά μέρη, όπως ανάμεσα από τα δάκτυλα, στη βουβωνική χώρα, κάτω από το στήθος και σε άλλα μέρη του σώματος, προκαλώντας αυτό που ονομάζεται μυκητίαση.

Τα είδη των μυκητιάσεων

Δερματοφύτωση: ξεκινά στο δέρμα ως μια μικρή κόκκινη περιοχή στο μέγεθος ενός μπιζελιού και καθώς μεγαλώνει, απλώνεται σε έναν κύκλο ή δαχτυλίδι με ένα σαφές κόκκινο επίκεντρο. Θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο τριχωτό της κεφαλής, τα χέρια, τα πόδια ή το στήθος.

Το πόδι του αθλητή: τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ρωγμές, φουσκάλες (γεμάτες νερό), ξεφλούδισμα στις περιοχές μεταξύ των δακτύλων, ερυθρότητα, απολέπιση στα πέλματα και έντονο κνησμό. Το πόδι του αθλητή μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του ποδιού, συμπεριλαμβανομένων και των νυχιών.

Φαγούρα Jock: Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος, που δημιουργείται στη βουβωνική χώρα. Κύριες αιτίες της θεωρούνται οι κακές συνθήκες υγιεινής.

Αποφύγουμε τις μυκητιάσεις

Με τους παρακάτω τρόπους μπορούμε να κρατήσουμε το πρόβλημα μακριά.

• Πλένουμε τα πόδια μας καθημερινά.

• Στεγνώνουμε το σώμα μας πολύ καλά δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια και μάλιστα στην περιοχή ανάμεσα από τα δάχτυλα.

• Αποφεύγουμε τα στενά παπούτσια, κάλτσες και κυρίως εσώρουχα.

Για να αποφύγουμε το πρόβλημα, φροντίζουμε κυρίως το δέρμα μας να μένει στεγνό, όσο το δυνατόν περισσότερο.

• Φοράμε ειδικά παπούτσια για το ντους ή σανδάλια, όταν χρησιμοποιούμε μια δημόσια πισίνα ή ντους και τα αφήνουμε να στεγνώσουν μεταξύ των χρήσεων.

• Φοράμε βαμβακερές κάλτσες, τις οποίες και αλλάζουμε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

• Φοράμε κάλτσες και εσώρουχα από συνθετικά υλικά.

• Αποφεύγουμε να μοιράζόμαστε ρούχα και πετσέτες με άλλους.

• Εάν είναι δυνατόν, στο σπίτι περπατάμε ξυπόλητοι.

• Προστατεύουμε τα νύχια μας από τραυματισμούς..

 

clickatlife


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.