Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιταλία: Διαλύουν το δημοτικό συμβούλιο του Κορλεόνε -Βασιλεύει η μαφία στην πόλη του Νονού

13 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

corleone_708

Το δημοτικό συμβούλιο του Κορλεόνε, ιστορικού φέουδου της σικελικής μαφίας που ενέπνευσε την τριλογία του Φράνσις Κόπολα “Ο Νονός”, διαλύθηκε από την ιταλική κυβέρνηση η οποία το θεωρεί ύποπτο ακριβώς ότι έχει διαβρωθεί από τη μαφία.

Η κεντροαριστερή ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε χθες το βράδυ την απόφαση να τεθεί το Κορλεόνε υπό τον έλεγχο επιτρόπων διορισμένων από την ίδια εν αναμονή της διεξαγωγής νέων εκλογών.
Η ίδια απόφαση ελήφθη και για άλλες τρεις πόλεις της νότιας Ιταλίας, η μία κοντά στη Νάπολη, οι δύο άλλες στην Καλαβρία, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην τριλογία του Κόπολα, η οποία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάριο Πούτζο, το Κορλεόνε, μια μικρή πόλη κοντά στο Παλέρμο, είναι η γενέτειρα του “Νονού” Βίτο Κορλεόνε, που ενσαρκώνεται από τον Μάρλον Μπράντο και στη συνέχεια, ως νεαρός, από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Μολονότι θεωρείται από καιρό συνδεδεμένο με το οργανωμένο έγκλημα, είναι η πρώτη φορά που το δημοτικό συμβούλιο του Κορλεόνε διαλύεται με κυβερνητική εντολή, μια διαδικασία που έχει εφαρμοστεί σε περισσότερους από 200 ιταλικούς δήμους από την αρχή της δεκαετίας του 1990.

Στην περίπτωση του Κορλεόνε, η απόφαση ακολουθεί έναν έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο από το υπουργείο Εσωτερικών και αποκάλυψε πως συγγενείς μαφιόζων προσλαμβάνονταν από το δημοτικό συμβούλιο. Αποκάλυψε επίσης ανωμαλίες στη διαχείριση μιας δημοτικής γαλακτοκομικής εκμετάλλευσης.

Η επιθεώρηση αυτή είχε αποφασιστεί έπειτα από εκτεταμένη έρευνα σχετικά με την κατακύρωση, από προηγούμενη δημοτική αρχή, ενός συμβολαίου για την κατασκευή ενός νέου δημόσιου κτιρίου στην πόλη.
Στο Κορλεόνε γεννήθηκαν ο Μπερνάρντο Προβεντσάνο και ο Σαλβατόρε “Τοτό” Ριίνα, δύο πρώην αρχηγοί της Κόζα Νόστρα, της σικελικής μαφίας. Ο Μπερνάρντο Προβεντσάνο πέθανε τον περασμένο μηνα και ο Τοτό Ριίνα συνελήφθη το 1993.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2016 at 16:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply