metagrafes708

Ο Πολ Πογκμπά αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 105 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γιουβέντους. Πίσω όμως από κάθε λάμψη μιας ακριβής μεταγραφής, βρίσκεται κρυμμένη η αποτυχία!

Είναι γεγονός πως από το 1996 και έπειτα, τα νούμερα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξέφυγαν.

Οι ομάδες όμως που δαπανούσαν τα περισσότερα χρήματα για την εποχή τους, είχαν να αντιμετωπίσουν μια «κατάρα», κατά την πρώτη χρονιά παρουσίας του μεγάλου σταρ που αποκτούσαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως κανείς από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές πλην του Λουίς Φίγκο, δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα την πρώτη σεζόν που αγωνίστηκε στη νέα του ομάδα. Η φωτογραφία που δημιούργησε το bleacherreport και απεικονίζει τους Ρονάλντο, Βιέρι, Ντενίλσον, Κρέσπο, Κακά, Σίρερ, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζιντάν και Φίγκο δείχνει όλη την αλήθεια.

Μονο ο Πορτογάλος στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας στην πρώτη του παρουσία στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία το 2000 είχε σπάσει τα ταμεία για να τον αποκτήσει.

H λίστα πάντως με τις πιο ακριβές μεταγραφές άλλαξε ξανά και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει τα επόμενα χρόνια το «κοντέρ». Η κάποτε ακριβότερη μεταγραφή του κόσμου, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος το καλοκαίρι του 2001 άφησε το Τορίνο και τη Γιουβέντους για τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει πέσει πλέον στη 10η θέση ενώ ο Πολ Πογκμπά ξεπέρασε τους Ρονάλντο και Μπέιλ.

iefimerida

 


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.