Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πίεση Αγκυρας στην Αθήνα για έκδοση των 8 στρατιωτικών -Βαριές κατηγορίες

11 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Εξαφανίσθηκαν δύο στελέχη της Τουρκικής Πρεσβείας
toyrkoi
Την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο τις πρώτες ώρες μετά από τηναπόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, ζητά η Αγκυρα.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, έστειλε το αίτημα έκδοσης στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου αυτό να σταλεί στις ελληνικές αρχές. Την ίδια ώρα, τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εξαφάνιση δύο στελεχών της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το οκτασέλιδο αίτημα, οι 8 στρατιωτικοί κατηγορούνται για παραβίαση του συντάγματος, διά της βίας, απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας, εγκλήματα κατά του νομοθετικού οργάνου και την κυβέρνηση και κλοπή.

«Οι οχτώ ύποπτοι επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο Black Hawk που ανήκει στην αεροπορική βάση Σαμαντούρα και προσγειώθηκαν σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Οι ύποπτοι, οι οποίοι έκαναν τηλεφωνήματα ενώ βρίσκονταν εκεί, απογειώθηκαν ξανά στις 16 Ιουλίου στις 10:40 π.μ. και προσγειώθηκαν στην Ελλάδα», αναφέρει το αίτημα έκδοσης σύμφωνα με την Hurriyet, επισημαίνοντας ότι οι ένοπλοι αξιωματικοί έκλεψαν το ελικόπτερο τη νύχτα.

Ακόμη, αναφέρεται ότι αφαιρέθηκε η συσκευή που ήταν μέρος του αναμεταδότη, που δίνει πληροφορίες για το υψόμετρο, όπως και ότι διαγράφηκαν όλοι οι στρατιωτικοί κωδικοί και τα αρχεία πτήσης του ελικοπτέρου, μετά από την προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη.

Το αίτημα έκδοσης ακόμη αναφέρει ότι οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης, από 5 έτη έως και ισόβια για τα εγκλήματά τους.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δεν έχουν περάσει ακόμη από την Επιτροπή Ασύλου στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται στις 19 Αυγούστου, μετά από δύο αναβολές.

Σε ό,τι αφορά τα δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας που έχουν εξαφανιστεί, μαζί με τις οικογένειές τους, η Hurriyet αναφέρει ότι πρόκειται για τον στρατιωτικό ακόλουθο Ιλχάν Γιασίτι και τον ναυτικό ακόλουθο Χαλίς Τουντς.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ακύρωσε τα διαπιστευτήριά τους στις 7 Αυγούστου, μετά από σχετικό αίτημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι άγνωστοι το πού βρίσκονται, καθώς δεν εμφανίστηκαν σε τελετή του ΝΑΤΟ στη Σαλαμίνα στις 29 Ιουλίου.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2016 at 11:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply