iran-708_1

Την ακίνητη περιουσία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπαμπάκ Ζαντζανί ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά θα δημοπρατήσουν οι Αρχές του Ιράν.

Βίλες, πολυτελή διαμερίσματα, καταστήματα και άλλα ακίνητα θα πωληθούν, ανέφερε η εφημερίδα Μιζάν, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην ιρανική δικαιοσύνη. Η υποβολή προσφορών θα πρέπει να γίνει έως την 20ή Αυγούστου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Ζαντζανί, 41 ετών, καταδικάστηκε τον Μάρτιο στην εσχάτη των ποινών για φοροδιαφυγή και άλλα οικονομικά εγκλήματα έπειτα από μια μακρά δικαστική διαδικασία, στην οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι ενθυλάκωσε παράνομα συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο σημερινός πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Χασάν Ροχανί, ο οποίος είχε δεσμευθεί να εξαλείψει τη διαφθορά στο Ιράν.

iefimerida

 


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.