Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τιμολέων Κοψαχείλης προς Δήμαρχο Δεσκάτης: “Απαιτείται η ολική αποψίλωση της ξυλείας από την ΔΕΗ στη λίμνη του Ιλαρίωνα” … (εικόνες)

Αύγουστος 10th, 2016 by Χρήστος Μίμης

ilar 1Επιστολή του πρώην Βουλευτή ΠΕ Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη:

Αγαπητέ Δήμαρχε Δεσκάτης κ. Δημήτρη Καραστέργιο,

Έλαβα το θάρρος να σας επιστήσω την προσοχή για ένα σημαντικό ζήτημα υψίστης περιβάλλοντικής σημασίας. Η τεχνητή λίμνη του Ιλαρίωνα σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο της κήτης του ποταμού Αλιάκμονα, όπως ήταν πριν την δημιουργία του φράγματος.

Γνωρίζετε ότι η επίσπευση της διαδικασίας για την λειτουργία του φράγματος είχε σαν συνέπεια να μην ενεργηθούν όλες οι διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία του. Ειδικότερα, η αποψίλωση των δένδρων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το γεγονός τούτο δημιουργεί σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα καθότι εκλύονται μεγάλες ποσότητες μεθανίου.

Η εν λόγω κατάσταση έχει δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους και είναι βέβαιο πως θα επηρεάσει αρνητικά την αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης.

Για τους παραπάνω λόγους θα σας παρακαλούσα να αναλάβετε τις αναγκαίες θεσμικές ενέργειες, ώστε να απαιτηθεί άμεσα η ολική αποψίλωση της κείμενης ξυλείας από την ΔΕΗ, ως η μόνη αρμόδια για το σχετικό πρόβλημα.

ilar 2

Στα πλαίσια αυτά πρόσφορη κρίνεται η πρόταση συνεργασίας με τους εντόπιους δασικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι μπορούν να φέρουν εις πέρας την εργασία αυτή. Μάλιστα, η ξυλεία θα μπορούσε να αποδοθεί σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες.

Η έγκαιρη δράση πιστεύω πως θα αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για να αποφύγουμε τις πολλαπλές επιπτώσεις που θα ζημιώσουν το τοπικό οικοσύστημα.

Με εκτίμηση,
Τιμολέων Κοψαχείλης
Πρώην βουλευτής

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 10th, 2016 at 22:26 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΔΕΣΚΑΤΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply