Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο εδώλιο για οικονομικές ατασθαλίες οι δύο πρόεδροι του χιονοδρομικού Καϊμάκτσαλαν

Αύγουστος 10th, 2016 by Σταματίνα

xion-708_0

Την παραπομπή στη Δικαιοσύνη, των προέδρων της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης Πέλλας (ΕΥΡΩΑΠ), η οποία είχε την ευθύνη διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμάκτσαλαν στο όρος Βόρας την περίοδο 2005-2009, προτείνει εισαγγελέας.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της περιόδου 2005-2007 και τον διάδοχό του (έως το 2009), για τους οποίους ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς, εισηγείται την παραπομπή τους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενους ότι ζημίωσαν τα οικονομικά της ΕΥΡΩΑΠ, ο πρώτος με το ποσό των 128.298,53 ευρώ, και ο δεύτερος κατά 735.711,35 ευρώ.

Ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν για απιστία κατ’ εξακολούθηση και επιπλέον, ο κατηγορούμενος που βαρύνεται με το μεγαλύτερο ποσό, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου που έχει ιδρυθεί από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Οι κατηγορίες αυτές, συνδυάζονται με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας καταλογίζει στους δύο πρώην προέδρους, κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες. Τα «έργα και ημέρες» των κατηγορούμενων που ερεύνησαν οικονομικοί επιθεωρητές που συνέταξαν το σχετικό πόρισμα, περιλαμβάνουν ταμειακά υπόλοιπα που δεν παρέδωσαν κατά την αποχώρησή τους, συσσωρευμένες οφειλές ιδιωτών προς την ΕΥΡΩΑΠ από μη καταβολή μισθωμάτων, τιμολόγια που εκδόθηκαν χωρίς τις αντίστοιχες πληρωμές δημιουργώντας ταμειακό έλλειμμα, εισπράξεις από εισιτήρια του χιονοδρομικού κέντρου που δεν καταχωρήθηκαν λογιστικά ή δεν εμφανίστηκαν ποτέ στα ταμεία, τραπεζικές επιταγές που εκδόθηκαν σε διαταγή της επιχείρησης και αφού οπισθογραφήθηκαν εισπράχθηκαν από τρίτους. Ακόμη, η δικογραφία αναφέρεται σε χρηματικά ποσά που χορηγήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΡΩΑΠ και αντί να αξιοποιηθούν για δαπάνες αναπτυξιακού χαρακτήρα, κατέληξαν κατά το 2009 σε λειτουργικές δαπάνες.

Στην ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας ζητεί να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους, μετά τις απολογίες τους στον ειδικό ανακριτή Έδεσσας. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη, έχει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 10th, 2016 at 20:31 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply