Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απάτη-μαμούθ με POS… Βουλγαρίας -Πώς είχαν στήσει την κομπίνα οι δράστες

Αύγουστος 9th, 2016 by Σταματίνα

pos-voulgarias-708

Τρόπους να «σπάσουν» τα capital controls και να φοροδιαφύγουν, ανακάλυψαν αετονύχηδες και σε συνεργασία με εταιρίες και τράπεζες σε Λουξεμβούργο, Μάλτα και Βουλγαρία έκαναν χρήση POS που εκκαθάριζαν τις συναλλαγές εκτός Ελλάδας.

Το κόλπο σατανικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό: προμηθεύτρια εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο διακινούσε μέσω Βουλγαρίας ειδικά POS, με τα οποία όλες οι συναλλαγές που έκαναν οι επιχειρήσεις που τα χρησιμοποιούσαν, εκκαθαρίζονταν σε τράπεζα της Μάλτας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Όπως τόνισαν ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και ο Επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, πρόκειται κατ’ αρχάς για καραμπινάτη περίπτωση παραβίασης των capital controls, ενώ είναι προφανές ότι όσοι χρησιμοποίησαν αυτά τα POS το έκαναν και για να αποκρύψουν εισοδήματα.

«Το προλάβαμε στην αρχή», σημείωσε ο Υποστράτηγος Ε. Πλουμής αποκαλύπτοντας ότι μετά από ευρεία συντονισμένη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΓΓΔΕ και της Τράπεζας της Ελλάδας, κατασχέθηκαν 164 «μαϊμουδένια» POS και έγιναν οι πρώτες 24 συλλήψεις. Ο κύκλος των ερευνών δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς από τα ντου σε Καματερό, Αχαρνές και Κόρινθο ανακαλύφθηκε πελατολόγιο από το οποίο προκύπτει ότι έχουν πωληθεί 1.195 τέτοια μηχανήματα σε 971 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον Τουρισμό.

«Οι αναλήψεις  που μπορούσαν να κάνουν ήταν από 2.000 ευρώ ως 15.000 ευρώ την ημέρα, ενώ μπορούσαν να μεταφέρουν ως και 100.000 ευρώ το μήνα στο εξωτερικό», σημείωσε ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι σίγουρα οι εν λόγω επιχειρηματίες γνώριζαν πολύ καλά τι κάνουν όταν προμηθεύονταν τα συγκεκριμένα POS.

Μετά από τον εντοπισμό του κυκλώματος και τη βεβαίωση των παραβάσεων, ακολουθεί η δεύτερη και πιο δύσκολη φάση των ερευνών, καθώς οι Ελληνικές Αρχές θα ζητήσουν με διοικητική συνδρομή στοιχεία από Βουλγαρία και Μάλτα για το τζίρο που «φυγαδεύτηκε» εκτός Ελλάδας και πιθανότατα δεν έχει δηλωθεί.

iefimerida

 


loading…

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 9th, 2016 at 19:05 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply