Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΟΚ ΣΤΟ ΡΙΟ! Δύο Έλληνες αθλητές θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ

5 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

RIO ELLADAΦαίνεται πως δεν ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την χώρα μας.

Πριν ακόμα την τελετή έναρξης, έσκασε σαν βόμβα η είδηση πως δύο Έλληνες αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκε θετικό το πρώτο δείγμα σε έλεγχο αντιντόπινγκ μιας Ελληνίδας κολυμβήτριας που βρίσκεται ήδη στο Ρίο και μάλιστα διεκδικούσε και με αξιώσεις μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αποκάλυψη του δείγματος έγινε από την Αθήνα και από τα δείγματα που συγκέντρωσε το ΕΣΚΑΝ πριν φύγουν οι αθλητές για το Ρίο και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι πρόκειται για αθλήτρια της κολύμβησης.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, την κάλεσε στο γραφείο και την ενημέρωσε για τη θλιβερή είδηση, ενώ της ζήτησε να μαζέψει τα πράγματα της και να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα, χωρίς φυσικά να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν Σεπτέμβριο. Αν και το δεύτερο δείγμα του αθλητή είναι θετικό, δεν θα ταξιδέψει καν για τη Βραζιλία.

loading…

Η ΕΟΕ επιβεβαιώνει

Στο μεταξύ, περίπου στις 10 το βράδυ, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η ύπαρξη του θετικού δείγματος, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».

Από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), έγινε η ακόλουθη δήλωση στο πρακτορείο Sport:

«Θα πράξουμε τα δέοντα, όταν έχουμε τον φάκελο στα χέρια μας με όλα τα στοιχεία. Τότε θα προβούμε σε ανακοινώσεις. Και τα 54 μέλη της Παραολυμπιακής ομάδας που θ’ αναχωρήσει τέλη του μήνα για το Ρίο, έχουν περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ με πρωτοβουλία της ΕΠΕ. Θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε καθαρούς αθλητές και καθαρούς Αγώνες. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας κι αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε αυστηροί απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μπει στον πειρασμό να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών».

δολ,αμπε


This entry was posted on Παρασκευή, 5 Αυγούστου, 2016 at 23:09 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply