karastergiosΑπάντηση στην ανοικτή επιστολή του  Βουλευτή Γρεβενών

Αξιότιμε κ. Βουλευτή Γρεβενών,

με έκπληξη διαπίστωσα, διαβάζοντας την ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύσατε σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, ότι περιορίζεστε σε αυθαίρετες διαπιστώσεις και δεν ασχολείστε με την ουσία του προβλήματος.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΔΗΓΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ!!!!

Αντί λοιπόν να ασχολείστε με το πόσα χιλιόμετρα οδήγησα το ασθενοφόρο, θα ήταν πρέπον να εξετάσετε την αιτία που με ανάγκασε να οδηγήσω το ασθενοφόρο και να αναζητάτε άμεσα λύσεις. Για να μην χάνετε άλλο από τον πολύτιμο χρόνο σας, αναζητώντας και επιρρίπτοντας ευθύνες σε άλλους, σας ενημερώνω ότι ως Δημοτική αρχή έχουμε επανειλημμένα αποστείλει έγγραφα προς τους αρμοδίους αναδεικνύοντας τα προβλήματα του Κ. Υ. Δεσκάτης.

Προσωπικά έχω κάνει παραστάσεις και ιδιοχείρως έχω καταθέσει στον Υπουργό Υγείας 1500 περίπου υπογραφές συμπολιτών μας που συγκέντρωσε ο Σύλλογος Γυναικών Δεσκάτης για να αναδείξει και αυτός τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας.

Ακόμη, για να μην διεκδικείτε δάφνες που δεν σας αναλογούν, ισχυριζόμενος ότι είναι δική σας ιδέα η πρόταση προς τον Υπουργό Υγείας που συμπεριλήφθηκε στο Νόμο 4368 από 21/02/2016 άρθρο 78, σας παραπέμπω στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης με αριθ. πρωτ.: 9829 από 14/12/2015 σύμφωνα με το οποίο «…Προτείνουμε επίσης ως έσχατη λύση να μπορούν πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δεσκάτης να οδηγούν το ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έπειτα από σχετική νομοθετική ρύθμιση.»

Θα έπρεπε να γνωρίζετε επίσης ότι ο νόμος αυτός παραμένει ακόμα ανεφάρμοστος διότι:

α)  Εκκρεμεί η ταχύρυθμη εκπαίδευση των οδηγών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

β) Ο Δήμος Δεσκάτης δεν διαθέτει οδηγούς. Ο μοναδικός οδηγός ανήκει στη Δημοτική  Επιχείρηση  και με την υπ’ αριθμ. 3421 απόφασή μου, από 07/04/2016 έχει μετακινηθεί στο Δήμο, ακριβώς για τον παραπάνω λόγο, αλλά εκκρεμεί και γι’ αυτόν η εκπαίδευσή του.

Προς ενημέρωσή σας , μόλις σήμερα με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ απεστάλη από την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας  προς όλα τα Κέντρα Υγείας αρμοδιότητας της, το υπ’ αριθμόν Δ3α/26737/03-08-2016  έγγραφο, με θέμα «Υλοποίηση ταχύρυθμης εκπαίδευσης προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και προσωπικού των Ο.Τ.Α.» .

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι ενέργειές μου, δεν ήταν κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά έφεραν άμεσα αποτέλεσμα.

Λυπάμαι για την κομματική λογική που συνεχώς σας διακρίνει καθώς και την εμμονή σας να επιλέγετε τον δρόμο του διχασμού σε μια εποχή που απαιτεί ενότητα για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Ως Δήμαρχος εκπροσωπώ όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως κόμματος και στο συγκεκριμένο συμβάν λειτούργησα με κίνητρο το καθήκον απέναντι στον τραυματία όπως επιτάσσει η συνείδησή μου.

Εκφράζω για μία ακόμη φορά κραυγή αγωνίας αλλά και αγανάκτησης για τα συνεχιζόμενα προβλήματα και απαιτώ άμεση πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρου.

loading…

Κύριε Μπγιάλα, στην προσπάθειά μας αυτή, σας θέλουμε συμπαραστάτη και αρωγό και όχι απέναντι ως κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πολιτική και αποτελεσματική θα πρέπει να είναι η δράση σας και να μην περιορίζεστε σε μικροπολιτική, που στοχεύει σε εντυπώσεις και κομματικές σκοπιμότητες.

Αναμένω και ελπίζω σε μια από κοινού παραγωγική και καρποφόρο συνεργασία…….


   Ο Δήμαρχος

Καραστέργιος Θ. Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.