amvrosios.2.8.708

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Νίκο Φίλη έκανε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σχολιάζοντας την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σε κείμενο στο blog του, ο μητροπολίτης καλεί τον κόσμο να σηκωθεί «από τον καναπέ της ραστώνης» καλώντας τους να αντισταθούν «νόμιμα αλλά δυναμικά». «Η αναρχία θέλει επανάσταση αλλιώς δεν αντιμετωπίζεται», έγραψε μεταξύ άλλων.

«Ναι, είναι αλήθεια! Τώρα μας καταδιώκουν μέσα στο σπίτι μας! Το ακούσατε! Στη Θεσσαλονίκη χθες μια ομάδα αναρχικών Ελλήνων– παιδιών δηλ. της ταλαίπωρης Ελλάδος- όρμησαν στον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, το πρωί, δηλ. την ώρα που ετελείτο η θεία λειτουργία, και τα έκαμαν ”γυαλιά-καρφιά”», έγραψε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων.

«Τώρα πια είμαστε απροστάτευτοι μέσα στο σπίτι μας. Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της φροντίζουν, και πολύ μάλιστα, για την ασφάλεια και την προστασία των μεταναστών, όχι όμως ημών των μονίμων κατοίκων, συγχρόνως δε και νομίμων πολιτών, του ιστορικού αυτού τόπου!», αναφέρει ακόμη.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον κόσμο γράφει:
«Αδελφοί μου, σηκωθείτε από τον καναπέ της ραστώνης! Σκεφθείτε στοχαστικά: Θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας; Θα τους αφήσουμε να πολεμάνε την πίστη μας; Θα τους αφήσουμε να επαναλάβουν, ό,τι έκαμαν στη Θεσσαλονίκη; Μήπως ήλθε η ώρα να αντισταθούμε; Να αντισταθούμε νόμιμα μεν, αλλά και δυναμικά; Η αναρχία θέλει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ;  Αλλιώς ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ!

Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε αυτούς, που μας αδικούν ως άτομα! Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να βλάψουν την αμώμητη πίστη μας! Μήπως, λοιπόν, θα χρειασθούν κάποιοι Πρωτομάρτυρες, Μάρτυρες και Μεγαλομάρτυρες, για να υπερασπισθούν τον Σωτήρα Χριστό;  Σκεφθείτε το».

Στην ανάρτησή του συμπεριέλαβε και την επιστολή του προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, για την εισβολή των αντιεξουσιαστών. Σε αυτή επιτίθεται στον «άθεο υπουργό Παιδείας», αναφέροντας ότι ο κ. Φίλης έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά του μαθήματος των θρησκευτικών, του εκκλησιασμού των μαθητών και της πρωινής προσευχής στα σχολεία, ενώ επισημαίνει ότι έχει απαγορεύσει και την παρουσία κληρικών στα σχολεία.

«Ας τον χαίρονται λοιπόν οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως ο πρωθυπουργός, ο οποίος καθώς θρυλείται επέστησε την προσοχή του κ. Φίλη διά του εξής μηνύματός του: ”Πρόσεχε να μην στεναχωρήσεις προσωπικώς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, διότι αυτός είναι φίλος μου”! Καλό είναι αυτό κ. Τσίπρα, αλλά δεν φτάνει», γράφει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος στην επιστολή του.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.