Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το colpo grosso της φοροδιαφυγής με τα μηχανήματα POS

2 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

pos-mixanima-708

Παρά τα capital controls και την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε συνδυασμό με τον περιορισμό των μετρητών οι επιτήδειοι βρήκαν τρόπο να ξεγλιστρίσουν και πάλι από την εφορία μέσω των POS.

Οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας που βρίσκονται σε νησιά και περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης εντόπισαν επιχειρήσεις που ενώ δέχονται πληρωμές με κάρτες μέσω των POS, δεν κόβουν αποδείξεις από τις ταμειακές μηχανές τους.

Οπως διαπιστώθηκε στους ελέγχους ενώ οι πελάτες των καταστημάτων – επιχειρήσεων πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και η συναλλαγή γινόταν κανονικά μέσω των POS, οι επαγγελματίες ή οι υπάλληλοι του ταμείου δίνουν μόνο την απόδειξη που εκδίδεται από το μηχάνημα POS και όχι την απόδειξη από την ταμειακή μηχανή. Έτσι, με τον τρόπο αυτό δεν εμφανίζουν στην εφορία τις πραγματικές εισπράξεις της επιχείρησης.
Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι και αυτοί που αποφεύγουν συστηματικά να εκδίδουν αποδείξεις για συναλλαγές που γίνονται με μετρητά.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2016 at 21:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply