dhk 33Η δράση στις 20/7/2016 είχε χρώμα και γεύση. Ο ι 20 μικροί μας φίλοι που παρευρέθηκαν σ αυτή τους

περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη που τους ξετρέλανε πραγματικά. Πορτοκαλί κεράκια αναμμένα που μοσκοβολούσαν πορτοκάλι , χάρτινα λουλούδια εξωτικά, πουρές από γλυκοπατάτα και καρότο συνοδευμένος από τυράκι τριμμένο και κρακεράκια, τους είχε ετοιμάσει η διατροφολόγος Σοφία Μπάμπου.
dhk 444
Η Σοφία καλωσόρισε τα παιδιά μαθαίνοντας τα ονόματα τους και ρωτώντας το καθένα τι φρούτα και λαχανικά γνωρίζουν με χρώμα πορτοκαλί. Αυτά χαρούμενα απαντούσαν και δημιουργήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πόσα πολλά υπάρχουν για τις βιταμίνες που έχουν και για τη διατροφική αξία των χρωματιστών αυτών τροφών.
dhk 44
Στη συνέχεια εμπνευσμένα από όλα αυτά τα εξαιρετικά χρήσιμα που ακούστηκαν ζωγράφισαν ,δίνοντας μορφή στα φρούτα και λαχανικά και τους χάρισαν ονόματα ξεκαρδιστικά, όπως το κλοουνομαντάρινο, το σούπερ απίθανο ροδάκινο, η ωραιοπορτοκαλένια, η νίτζα η κολοκυθίτσα, ο σούπερ καροτούλης ,η ναζιάρα η γλυκοπατάτα και τόσοι άλλοι φρουτοήρωες και λαχανοήρωες που ξεπήδησαν από την αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών.

loading…

dhk 1
Σειρά τώρα είχε το παιχνίδι της γεύσης. Στρώσαμε τραπέζι και όλα τα παιδιά δοκίμασαν από τον υπέροχο πορτοκαλί πουρέ εκφράζοντας την θετική και αρνητική τους άποψη για αυτό που γεύτηκαν. Από αυτό που περίσσεψε δεν πήγε τίποτα χαμένο. Χρησιμοποιήθηκε για πλαστελίνη και έπλασαν όμορφα δημιουργήματα.
Η δράση ολοκληρώθηκε με κινητικά παιχνίδια και χορό, αφού από το γεύμα που πήραν τα παιδιά, τους έδωσε ενέργεια και ευεξία, που ανέβασε τη διάθεσή τους στα ύψη. Ευχαρίστησαν την Σοφία με ένα γλυκό φιλί και μια ζεστή αγκαλιά.
dhk 22
Ευχαριστούμε θερμά τη Σοφία για την πολύτιμη προσφορά της στην υλοποίηση της δράσης , αλλά και την διάθεση όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.