microsoft-logotupo-grafeia

Επιπλέον 2.850 θέσεις εργασίας θα καταργήσει τους επόμενους μήνες η εταιρεία Microsoft, ανεβάζοντας το σύνολο των προγραμματισμένων απολύσεων σε 4.700, δηλαδή στο 4% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια.

Τον Μάιο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα καταργούσε 1.850 θέσεις στον τομέα των smartphone. Η πλειονότητα των περικοπών αφορούσε την Φινλανδία.

Η Microsoft αγόρασε την φινλανδική εταιρεία κατασκευής κινητών Nokia το 2014, σε μια ατυχή προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις εταιρείες που ηγούνται στον κλάδο κινητών,Apple και Samsung Electronics.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή δύο μήνες προτού υπογραφεί η συμφωνία, έχει εστιαστεί στην αναδιοργάνωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις 30 Ιουνίου που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της, η Microsoft έχει 114.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως, από τους οποίους 107.912 εργάζονται στις ΗΠΑ.

 

naftemporiki


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.