paoΤο πρώτο βήμα για να προκριθεί στα play off του Europa League έκανε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του με 1-0 επί της ΑΪΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ματς χωρίς ρυθμό ήταν αυτό που παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι Σουηδοί με 19 επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους ήταν σαφώς πιο… ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, με καλύτερα πατήματα, αλλά ανύπαρκτοι επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε με 3 στόπερ (Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβάνοφ) και τον Γουακάσο αντί του Λουντ, είχε ένα καλό πρώτο 15λεπτο, ωστόσο, σε γενικές γραμμές η ελληνική ομάδα ήταν ανέτοιμη.

Ο Μπεργκ στο 5΄ και ο Ιμπάρμπο στο 9΄ δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις στην περιοχή, όπως έγινε και στο 12΄ αυτή την φορά με τους Σουηδούς να φτάνουν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μαρκάνεν (άουτ). Το πρώτο μέρος έκλεισε με την κλασική ευκαιρία για το «τριφύλλι», πάλι με πρωταγωνιστή τον Ιμπάρμπο, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια τον Κάρλγκρεν κι ο τελευταίος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο μέρος, πίεσαν ακόμη περισσότερο την άμυνα των Σουηδών και παρότι κινδύνευσαν πάρα πολύ στο 75΄ με την εξαιρετική επέμβαση του Στιλ στην κεφαλιά του Μαρκάνεν, κατάφεραν στο 79΄ να πετύχουν το γκολ που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί «χρυσό» στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στη Στοκχόλμη.

Σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Ροντρίγκο Μολέδο με κεφαλιά, μετά την σέντρα ακριβείας του Μέστο. Το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους που κράτησαν άνετα το υπέρ τους αποτέλεσμα, μιας και οι Σκανδιναβοί δεν επιτέθηκαν για να ισοφαρίσουν.

Διαιτητής: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: Γουακάσο, Μέσο – Χάουκσον, Κπόζο, Γιόχανσον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (46΄ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (88΄ Λουντ), Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο (71΄ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα, Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ.

ΑΪΚ (Ρ.Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Αβντιτς (87΄ Σαλέτρος), Μαρκάνεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (65΄ Γιασίν), Κπόζο.

Ο ΠΑΣ έμεινε «ζωντανός» στην Ολλανδία παρά το 1-0 της Αλκμααρ

Ο ΠΑΣ έμεινε «ζωντανός» στην Ολλανδία παρά το 1-0 της Αλκμααρ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο «AZ Stadion», ηττήθηκε τελικά με 0-1 από την Άλκμααρ, αλλά δεν έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στα play off του Europa League. Οι Ολλανδοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου (4/08), χάρις στο γκολ του Λούκασεν στο 36΄.

Καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο ήταν η Άλκμααρ, η οποία μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο στόχος των παικτών του ΠΑΣ ήταν προφανής, να μη δεχτούν γκολ και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Οι Ολλανδοί «άγγιξαν» το γκολ στο 7΄, αλλά ο Μιχαήλ με προβολή αυτοθυσίας «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Όβερεμ που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε άδεια εστία.

Πιο γρήγορη ομάδα η Άλκμααρ συνέχισε να επιτίθεται και στο 36΄ «ανταμείφθηκε» με την κεφαλιά του Λούκασεν (1-0) μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βάουτενς. Ο Πασχαλάκης στο 39΄ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Όβερεμ, ενώ στο 40΄ και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του στο διαγώνιο σουτ του Γιάχανμπαχς.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη κλασική ευκαιρία για τους Ολλανδούς, με τους Γιαννιώτες να στέκονται τυχεροί καθώς το σουτ του Γιάχανμπαχς σταμάτησε στην πλάτη του Μπέριου κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Σε μία-δύο φάσεις που το έκαναν ο κορυφαίος του «Αγιαξ της Ηπείρου», Πασχαλάκης, βρέθηκε στη σωστή θέση και κράτησε «όρθια» την ομάδα του στην υπόθεση πρόκριση.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Φλάαρ – Ακόστα, Τζημόπουλος, Καρανίκας

ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιον φαν ντερ Μπρομ): Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87΄ Σέουντιενς), Βάουτενς, Γιάχανμπαχς (63΄ Γκαρσία), Βέγκορστ (63΄ Φραϊντέι), Ντάμπνεϊ Σόουζα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61΄ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74΄ Δώνης), Φερφελής (50΄ Μαμπούλου).


δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.