terle

Πανηγύρι με τον Βασίλη Τερλέγκα και τον Αλέκο Ζαζόπουλο διοργάνωσαν ιδιοκτήτες συνεργείου αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης στα προάστια της Χαλκίδας για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Σε έλεγχο που έκαναν άνδρες του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι οι διοργανωτές δεν είχαν κόψει 269 αποδείξεις και επέβαλαν πρόστιμα. «Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά έκαναν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Βασίλης Τερλέγκας και πρόσθεσε: «Κάτι άλλο παίχτηκε στην περιοχή».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να καταβάλουμε ένα συμβόλαιο στην Εφορία για τα χρήματα που θα πάρουμε. Η Εφορία το σφραγίζει και το δέχεται και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κόψουμε δελτίο παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο στον άνθρωπο που μας τα δίνει. Δεν το πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά έκαναν τέτοιο. Κάτι άλλο παίχτηκε στην περιοχή, όχι στο δικό μας το μαγαζί».
Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής. Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις – και μάλιστα σοβαρές – σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφορά στο χώρο που τραγούδησε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης, στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.!

Αυτό είναι το λιγότερο. Ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα, αλλά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια. Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.


iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.