Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση μπύρας

25 Ιουλίου, 2016 by Σταματίνα

65fbfc5ecfc0a6046c2852dadf3c2834_L

Αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν αγαπημένα ποτά του

καλοκαιριού ιδιαίτερα όταν είναι πολύ παγωμένη. Ο λόγος για την μπύρα που την επιλέγουν πολλοί για να δροσιστούν τις ζεστές μέρες.


Το κριθάρι, δηλαδή η βύνη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της μπύρας, περιέχει πρωτεΐνες, αμινοξέα, άμυλο και σάκχαρα, που θα μετατραπούν σε αλκοόλη κατά τη ζύμωση. Επιπλέον ο λυκίσκος δίνει στην μπύρα το γνωστό άρωμα και την χαρακτηριστική πικρή γεύση της.

Ωστόσο η κατανάλωση της μπύρας δεν συνιστάται για όλους. Κυρίως δεν πρέπει να καταναλώνεται από όσους έχουν πρόβλημα στο συκώτι αλλά και από άτομα που έχουν πρόβλημα στο γαστροπεπτικό τους σύστημα γιατί τα συστατικά τους είναι πιθανό να τους προκαλέσουν ενοχλήσεις. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται από όσους τους το έχει απαγορεύσει για οποιονδήποτε λόγο ο γιατρός τους. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωσή μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα νεφρά, όπως για παράδειγμα νεφρολιθίαση, καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες.baby

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Ιουλίου, 2016 at 22:29 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply