Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτά τα ροφήματα πρέπει να αποφεύγονται όταν έχει καύσωνα

Ιούλιος 24th, 2016 by Σταματίνα

5fe879c200d99f82df5206e790210405_L

Οι ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει νιώθουμετην ανάγκη για ένα κρύο ρόφημα που θα μας δροσίσει.

Ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν είναι όλα κατάλληλα όταν έχει καύσωνα.

Κάποια από αυτά προκαλούν αφυδάτωση χωρίς να το φανταζόμαστε και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγονται τις πολύ ζεστές μέρες. Τρία από αυτά είναι τα εξής:

1. Καφές
Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει σε μεγάλες ποσότητες αφυδάτωση οπότε το καλοκαίρι και ιδιαίτερα όταν έχει καύσωνα θα πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε πάνω από 3-4 ποτήρια καθώς τότε ενυδατώνει λιγότερο απ’ ο,τι αφυδατώνει.

2. Αλκοόλ
Εάν πίνετε μία γουλιά αλκοόλ και μια γουλιά νερό εναλλάξ, μειώνετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης τον οποίο προκαλεί αυτό καθώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ούρων. Περιορίστε την ποσότητα ή αυξήστε την κατανάλωση νερού.

3. Αναψυκτικά
Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση αναψυκτικών αντί να ενυδατώνει τον οργανισμό αυξάνει την αφυδάτωση και πλήττει την υγεία των νεφρών, σε σχέση με το επιτραπέζιο νερό. Προτιμήστε λοιπόν κάποιο χυμό ή νερό για να ξεδιψάσετε.

baby
loading…

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 24th, 2016 at 10:03 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply