Συνεχείς ενημέρωση
germaniaΥπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς και σε άλλο σημείο της πόλης – Πιθανόν περισσότεροι του ενός οι δράστες – Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας.

Συναγερμός στο Μόναχο έπειτα από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Olympia της πόλης. Επί τόπου άνδρες της αντιτρομοκρατικής, αποκλείστηκε η ευρύτερη περιοχή, διακόπηκαν σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια μέσων μεταφοράς. Καταζητούνται οι δράστες. Σύγχυση με τον αριθμό των θυμάτων -το υπουργείο Εσωτερικών στη Βαυαρία επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής το θάνατο τριών ανθρώπων. Η αστυνομία ανακοίνωσε 6 νεκρούς.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν κάπου κοντά καταφύγιο και να αποφύγουν όλους τους δημόσιους χώρους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.
germania 3e
Η αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε πως αυτόπτες μάρτυρες έχουν κάνει λόγο για τρεις ενόπλους, και για πυροβολισμούς εντός του εμπορικού κέντρου και σε δύο παρακείμενες οδούς.

Οι Αρχές θεωρούν ότι οι δράστες στο εμπορικό κέντρο είναι περισσότεροι από ένας, ουδείς έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Ειδικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του εμπορικού κέντρου κοντά στο Ολυμπιακό χωριό του Μονάχου, ενώ διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια τρένων, λεωφορείων και τραμ στην περιοχή.

Η επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου παραμένει, εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη καθώς εντός του κτιρίου έχουν παραμείνει εργαζόμενοι.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακτίνα 500 μέτρων.

Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται έξω από το εμπορικό κέντρο.

Πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες.

Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες που φθάνουν από τη Γερμανία ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Η τοπική εφημερίδα Muenchener abendzeitung μετέδωσε στην ηλεκτρονική της πύλη, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ότι οι σοροί 15 ατόμων κείτονταν στη γη. Η εφημερίδα Abendzeitung από πλευράς της έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Άλλες πληροφορίες έκαναν την ίδια στιγμή λόγο για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών στη Βαυαρία επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής το θάνατο τριών ανθρώπων. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως οι νεκροί είναι έξι

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Focus, ο δράστης διαφεύγει και η Αστυνομία της πόλης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τον δρόμο, ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία με το μετρό σε όλη την πόλη. Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους.

Στο μεταξύ το περιοδικό αναφέρει ότι μάρτυρες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus, στο κέντρο του Μονάχου.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε εν συνεχεία πως υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες, και πως εκτιμάται πως οι δράστες είναι πάνω από έναν.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt είχε επικαλεστεί νωρίτερα αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαιώνοντας τους πυροβολισμούς ανέφερε πως «είναι πιθανώς κάτι μεγαλύτερο».

Video of shooter shooting at people. #munich #münchen pic.twitter.com/Pl6jhrVXMH — uprising (@johndeconner) July 22, 2016 Υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς σε κεντρική πλατεία του Μονάχου.


Συνεχείς ενημέρωση εδώ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.