τουρκιαΣε επίδειξη δύναμης επιδίδεται πλέον ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαπομπεύοντας τους πραξικοπηματίες.

Στα ΜΜΕ της Τουρκίας δίνονται συνεχώς νέες εικόνες από στρατηγών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Μάλιστα σε πολλούς είναι εμφανή τα σημάδια της αστυνομικής βίας στα πρόσωπά τους

Ηδη από το Σάββατο βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών Αρχών ο Ακίν Οζτούρκ, πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, θεωρείται ότι συμμετείχε -ακόμα και ως «εγκέφαλος»- στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρακτορείο Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα κεντρικά γραφεία του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας. Στα πλάνα φαίνεται ο Ακίν Οζτούρκ με εμφανή σημάδια από χτυπήματα, εκδορές στο πρόσωπό του, αλλά και με επίδεσμο στο ένα του αυτί.

me>

Σε ανάλογη κακή κατάσταση δείχνουν και οι λοιποί πραξικοπηματίες που φωτογραφήθηκαν πλάι του, με το καθεστώς Ερντογάν να κάνει επίδειξη δύναμης και μην διστάζει να τους διαπομπεύσει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο εκτός από τον Οζτούρκ που θεωρείται εκ των πρωτεργατών των πραξικοπηματιών, υπάρχουν ακόμα 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας που πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ ξεπερνούν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία, όπως γνωστοποίησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Κυριακή.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις ενώ όσον αφορά τους νεκρούς, περισσότεροι από 100 είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, σύμφωνα με το υπουργείο, που σπεύδει να προσθέσει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης οργανώθηκε από υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.