3BD362F2A0DD22576C581A98E6BBBA69Τη Δευτέρα η ορκωμοσία της Ολομέλειας του Συμβουλίου.Αναλαμβάνουν επισήμως τα καθήκοντά τους οι νεοδιορισθέντες τρεις αντιπρόεδροι και 25 σύμβουλοι του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Η ορκωμοσία της Ολομέλειας έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

Επανέρχεται η ισορροπία στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ, καθώς καλύπτονται πλέον οι κενές θέσεις που είχαν προκύψει από καιρό, κυρίως λόγω λήξης της θητείας των προηγούμενων μελών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο του 2014 έχει επιλεγεί και διορισθεί ως πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ο οποίος διαδέχθηκε τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιώργο Βέη. Οι εκκρεμμότητες αφορούσαν αντιπροέδρους και συμβούλους.
Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε τον διορισμό τους. Η επιλογή τους έγινε με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, κατά τις συνεδριάσεις της 31ης Μαΐου 2016 και της 23ης  Ιουνίου 2016.
Η θητεία των διοριζομένων αντιπροέδρων και συμβούλων του ΑΣΕΠ είναι εξαετής, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.
Πλέον τη θέση τριών αντιπροέδρων του ΑΣΕΠ αναλαμβάνουν οι κκ. Διονύσιος Λασκαράτος, πρώην αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και νυν γενικός επίτροπος Επικρατείας Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δικηγόρος, πρώην γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.
tovima


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.