Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε υψηλά επίπεδα οι πνιγμοί και φέτος στην Ελλάδα -96 θάνατοι έως τώρα αυτό το καλοκαίρι

14 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

paralia.13.7.708Με το καλοκαίρι να έχει φτάσει στα μισά, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και φέτος τα κρούσματα των πνιγμών στην Ελλάδα.

Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, από την 1η Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου φέτος πνίγηκαν στη θάλασσα από διάφορες αιτίες, 96 άτομα. Πέρυσι, στην αντίστοιχη περίοδο, ο τραγικός απολογισμός ήταν 105 άτομα, ενώ συνολικά το καλοκαίρι του 2015- από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου- «χάθηκαν» από πνιγμό συνολικά 146 άτομα, Ελληνες και ξένοι.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, στελέχη του Λιμενικού υπενθυμίζουν στους λουόμενους ότι δεν θα πρέπει να κολυμπούν εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από τη λήψη τροφής ή εάν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ναυαγοσώστη, όταν αυτός υπάρχει σε παραλία και να μην απομακρύνονται πέρα από τις σημαδούρες.

Επιπλέον, για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή τονίζουν ότι είναι καλό να συμβουλευθούν το γιατρό τους και να αποφεύγουν τη μετακίνησή τους στις θαλάσσιες περιοχές, όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2016 at 12:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply