MPARTZOKASΟ Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση των Καταλανών και ο Έλληνας τεχνικός έδωσαν τα χέρια για συνεργασία 2+1 χρόνων, ο 51 ετών προπονητής υπέγραψε το συμβόλαιό του και η πρόσληψή του ανακοινώθηκε από τους «μπλαουγκράνα».

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τίτλο Euroleague (2013, Ολυμπιακός) αντικαθιστά τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον τελευταίο να αποχωρεί μετά από 9 χρόνια.

Ο Μπαρτζώκας εξαργύρωσε την εκπληκτική σεζόν της Λοκομοτίβ Κουμπάν, την οποία οδήγησε φέτος στο φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι «μπλαουγκράνα» εμπιστεύονται σε Έλληνα την τεχνική καθοδήγηση του συλλόγου, ενώ ο Μπαρτζώκας έγινε και ο δεύτερος Έλληνας προπονητής σε ισπανικό σύλλογο, μετά τον Φώτη Κατσικάρη (Βαλένθια, Μπιλμπάο).

Μπαρτζώκας: «Το μεγαλύτερο κλαμπ στον πλανήτη η Μπάρτσα»

Μπαρτζώκας: «Το μεγαλύτερο κλαμπ στον πλανήτη η Μπάρτσα»

Ο διάδοχος του Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα, Γιώργος Μπαρτζώκας, παραδέχθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ως «μπλαουγκράνα» ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ισπανικής ομάδας, ενώ δήλωσε φαν του προκατόχου του.

Παράλληλα, ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τίτλο Euroleague (2013, Ολυμπιακός) αναφέρθηκε στα… εμπόδια που ξεπεράστηκαν για να εγκαταλείψει την Λοκομοτίβ Κουμπάν και να ενισχύσει τους Καταλανούς, ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι η Μπαρτσελόνα να… «παίζει ελκυστικό μπάσκετ, να κατακτά τίτλους και να παράγει νέους παίκτες».

«Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ευρώπη και στον πλανήτη», είπε αρχικά ο 51χρονος τεχνικός στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα και συνέχισε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα. Είμαι ενθουσιασμένος που ανήκω σε μία καταπληκτική ομάδα.

Δεν ήταν τόσο εύκολο να έρθω στην Μπαρτσελόνα, καθώς όπως γνωρίζετε είχα συμβόλαιο με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Δεν ήταν τόσο εύκολο. Τελικώς, όμως, είμαι εδώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την οικογένειά μου. Το να ανήκεις σε αυτή την ομάδα και να εργάζεσαι σε αυτή την υπέροχη πόλη είναι κάτι που το θέλει κάθε προπονητής. Οπως είπα πριν είναι μεγάλη τιμή».

Αναφερόμενος στη νέα αγωνιστική περίοδο, είπε: «Κάθε σεζόν είναι δύσκολη, ειδικά αυτή με την αλλαγή του φορμάτ της Euroleague. Θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Κάποιες φορές θα έχουμε τρεις αγώνες την εβδομάδα. Θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για την Μπαρτσελόνα. Θα ήθελα να αναφέρω πως σέβομαι πολύ τον Τσάβι Πασκουάλ.

Είναι μεγάλη τιμή που τον διαδέχομαι. Εκανε πολύ καλή δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Είμαι φαν του Τσάβι (σ.σ. του Πασκουάλ). Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που πρέπει να παίζει ελκυστικό μπάσκετ, να κατακτά τίτλους και να παράγει νέους παίκτες. Αυτά τα τρία πράγματα είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα».

δολ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.