Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απόφαση-σοκ του ΓΛΚ: Ζητά από τον Δήμο Ηρακλείου να επιστρέψει 900.000 ευρώ (έγγραφο)

9 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

irakleio_dimos708Με απόφασή της, η Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ζητά πίσω από το δήμο Ηρακλείου, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσό των
896.522 ευρώ.

Το ποσό «Δημοσιονομικής Διόρθωσης» όπως χαρακτηρίζεται, ζητείται καθώς ο έλεγχος που έγινε από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες έδειξε πως κακώς είχαν καταβληθεί τα συγκεκριμένα χρήματα από τα ταμεία του κράτους.

Η υπόθεση αφορά τη δημοτική περίοδο Κουράκη, το 2011,όταν στα πλαίσια της ανάπλασης του κυττάρου των Πέρα Γαλήνων, ο δήμος είχε προχωρήσει στην ανάπλαση της χωματερής με ένα κονδύλι της τάξης των 900.000 ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό κατά το ήμισυ δόθηκε από ιδίους πόρους του δήμου Ηρακλείου και το υπόλοιπο μισό χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΗΣΕΑΣ.
Στην πορεία έγινε γνωστό πως τέτοια έργα εξασφαλίζουν χρηματοδότηση και από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και στο οποίο πράγματι εντάχτηκε το έργο, με αποτέλεσμα να επιστραφούν τα χρήματα που αρχικά είχε δώσει η τότε δημοτική αρχή, δίνοντας την ευκαιρία, ουσιαστικά αχρεωστήτως για τη Λότζια να χρηματοδοτήσει αυτό το μεγάλο έργο.

Ένα χρόνο μετά, όμως, τον Ιούνιο του 2012 και σε έλεγχο που έγινε επί των χρηματοδοτήσεων των έργων διαπιστώθηκε πως κακώς χρηματοδοτήθηκε το Ηράκλειο με το συγκεκριμένο ποσό και ουσιαστικά 5 χρόνια μετά ζητείται η απένταξη του και η επιστροφή των χρημάτων.

Στο δήμο Ηρακλείου η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς δεν ήταν αναμενόμενη και όπως και στην περίπτωση της β΄φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου που ζητήθηκε η επιστροφή των περίπου 12.000.000 ευρώ, αναζητείται PLAN B για τη διαχείριση της κατάστασης.

Σήμερα ενημερώθηκε η εκτελεστική του δήμου και αναμένονται τα επόμενα βήματα για το πως το Ηράκλειο δύναται και μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντα του και καλούμενο για μία ακόμη φορά να πληρώσει σπασμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως έγινε με το Πολιτιστικό αλλά και την πολύκροτη υπόθεση του TALOS!
Δείτε το έγγραφο που εστάλη στο δήμο και ζητείται η επιστροφή των χρημάτων:cretalive

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2016 at 21:07 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply