Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Agrofest: Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται στα Σέρβια! (εικόνες + αφίσα)

8 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

agrof 2

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/7 στο Δημαρχείο Σερβίων Βελβεντού, σχετικά με την διοργάνωση από το Δήμο Σερβίων Βελβεντού του Agrofest, του 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος, κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος αναφέρθηκε στο ότι ο Δήμος συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που γίνονται με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικής κουλτούρας και την ανάδειξη του συνόλου των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και φέτος αποφασίστηκε να γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο.
Ακολούθως έδωσε το στίγμα του φεστιβάλ, ανακοινώνοντας πως η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής και την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων, του φυσικού περιβάλλοντος και των τοπικών επιχειρήσεων: «Θέλαμε να καταστήσουμε την περιοχή μας σημείο αναφοράς στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Να βγούμε πέρα από τα σύνορα του Δήμου μας, πέρα από τα σύνορα της Περιφέρειάς μας»
agrof 3
Το AgroFest, το 1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί 27-31 Ιουλίου 2016 στο Καμμένο (Τούρκικο) Σχολείο Σερβίων. Θα κληθούν παραγωγοί από τα Σέρβια, το Βελβεντό και την ευρύτερη περιοχή. Επιθυμία του Δημάρχου είναι να γίνει το Φεστιβάλ σημείο αναφοράς για τη Δυτική Μακεδονία με σύνθημα: Δουλειά, Καινοτομία, Εξωστρέφεια.
Ο Δήμαρχος κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετάσχουν και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία σε ένα αγροτικό φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών, με επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης μεταποιητών, εμπόρων, κατασκευαστών μηχανημάτων, επιχειρηματικών συμβούλων, και ανθρώπων της αγοράς.
agrof 1
Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί και υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών του φεστιβάλ, ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υποστηρίξει τους παραγωγούς και φέτος κάνει την υπέρβαση διοργανώνοντας κάτι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η όλη διοργάνωση θα αποτελέσει διαφήμιση όχι μόνο για τα προϊόντα αλλά συνολικά για τον τόπο. Ανέφερε επίσης, πως ο Δήμος είναι έτοιμος να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, από τους χιλιάδες που αναμένονται κατά τις μέρες του φεστιβάλ.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε επίσης πως θα κοινοποιηθεί τις επόμενες μέρες πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, κάποιες από τις οποίες θα έχουν να κάνουν με τη μεταποίηση, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό.

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2016 at 20:17 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply