dalllas-708Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη

διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας των ΗΠΑ, με φόντο την οργή για θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί δύο ύποπτοι τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (τοπική ώρα, πρωί ώρα Αθήνας). Η αστυνομία μιλά για ελεύθερους σκοπευτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Η οργή είχε φουσκώσει ξανά στις ΗΠΑ μετά από τα δύο «απανωτά» νέα περιστατικά σε Λουϊζιάνη και Μινεσότα θανάσιμης αστυνομία βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.

Με τα πυρά εναντίον των αστυνομικών όμως στο Ντάλας, το κλίμα επιδεινώνεται ραγδαία σε επίπεδα χειρότερα ακόμη και από τις ταραχές στο Φέργκιουσον, όπου είχε αρχίσει να διαμορφώνεται το κίνημα «οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία».

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι κι ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένας ακόμη αστυνομικός βρίσκεται στο χειρουργείο.

Ο Μπράουν δήλωσε επίσης, ότι ένας ύποπτος έχει εντοπιστεί σε γκαράζ στο κέντρο της πόλης, με τον οποίο διεξάγονται διαπραγματεύσεις. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το δεύτερο ελεύθερο σκοπευτή.

Ο ύποπτος στο γκαράζ, λίγο αργότερα και πάντα σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, παραδόθηκε στις αρχές.

Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών που λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

Εντωμεταξύ προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA)

 iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.