leros-epeisodia-708

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών στο νησί της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ξύλα, πέτρες και… τσεκούρια. Από τη βίαιη επίθεση ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παράγοντες του δήμου Λέρου, κάποιοι ξεσήκωσαν τους μετανάστες με αφορμή την έλευση στο νησί του ΝΑ Αιγαίου των εθελοντών οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού ιατρική βοήθεια.

Το απόγευμα, συγκεκριμένα, σημειώθηκαν επεισόδια με ομάδα μεταναστών που φιλοξενούνται στις ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά να φύγουν από την χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς της πρώτης υποδοχής στο χώρο των Λεπίδων με ξύλα και πέτρες, ενώ κατέστρεψαν το κοντέινερ που στεγάζει τα γραφεία της πρώτης υποδοχής στο χώρο των Λεπίδων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου-λάμψης αλλά υστερούσαν αριθμητικά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποχώρησαν σε διπλανό κτίριο που έχει το Λιμενικό μέσα στο οποίο «ταμπουρώθηκαν».

Οι μετανάστες «πολιόρκησαν» το κτίριο του Λιμενικού για αρκετή ώρα μέχρι να οργανωθεί επιχείρηση από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους απομακρύνουν, όπερ και εγένετο λίγο αργότερα. Στο hotspot της Λέρου κρατούνται περί τους 650 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής.

Καταστροφές στο κοντέινερ που στεγάζει τα γραφεία της πρώτης υποδοχής στο χώρο των Λεπίδων


iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.