az_Amsterdam2016O φοβερός Κυριαζής ο… αναμενόμενος Φιλιππίδης, η ατυχία των Παππά, Αλεξούλη και Μπελιμπασάκη καθώς και η πρόκριση της Κύπριας Ευαγγελίδου ξεχώρισαν από τα απογευματινά αγωνίσματα.

Ο ακοντισμός των ανδρών είναι το αγώνισμα που έχει… ξεφύγει φέτος. Μία πρόκριση σε τελικό είναι σπουδαία υπόθεση. Όταν μένει εκτός τελικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο τρίτος πέρσι στον κόσμο, Τέρο Πιτκαμάκι, εύκολα γίνετια αντιληπτό σε τί βαθμό δυσκολίας αναφερόμαστε. Ο Φινλανδός Άντιι Ρουσκάνεν πέρασε στον τελικό με τη μεγαλύτερη βολή που έχει γίνει σε προκριματικό ευρωπαϊκού στέλνοντας το ακόντιο στα 88.23μ. Ο Γιάννης Κυριαζής σημείωσε ατομικό ρεκόρ και με 81.91μ. πέρασε 6ος στον τελικό όπου πλέον έχει ως βασικό στόχο το όριο για τους Ολυμπιακούς (83μ.). Σε καλή κατάσταση ο Πάρις Μπατζάβαλης ο οποίος άρχισε να βρίσκεί το ρυθμό του μετά την τρίτη βολή, όταν όμως ήταν αργά. Παρά τη στεναχώρια του, μόνο ως αποτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σεζόν για τον νεαρό ακοντιστή.

Αναμενόμενος ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε άνετα το 5.35μ. και 5.50μ. και είναι ξεκάθαρο πως είναι μεταξύ των διεκδικητών των μεταλλίων, παρά το unfair του Κούντλιτσκα.

Η Αλεξία Παππά ήταν η μεγάλη άτυχη της ημέρας, καθώς αποχώρησε με τραύματα και στα δύο πόδια από το στάδιο χάνοντας την ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα. Έχοντας σταθερά περάσματα στα 75-76 δευτερόλεπτα πήγαινε για την πρώτη εξαδα, μέχρι που στα 5.400μ. έπεσε, ποδοπατήθηκε και της πήρε τρεις στροφές μέχρι να ξαναβρεί το ρυθμό της αλλά ήταν αργά. Θα τα δώσει όλα στα 5.000μ. για να κάνει το 15:24.00 και να πιάσει δεύτερο όριο για τους Ολυμπιακούς.

Επιτυχημένη η παρουσία της Μαρίας Μπελιμπασάκη. Είναι επιλαχούσα στον τελικό κάνοντας δύο πολύ καλές κούρσες στα 200μ. Για δύο εκατοστά έχασε τον τελικό (23.16 έναντι 23.14) όμως αυτό δεν ακυρώνει την πολύ καλή παρουσία στα 200μ. Ελπίζουμε σε ανάλογη εμφάνιση και στα 100μ. και φυσικά στη σκυτάλη όπου υπάρχουν προσδοκίες.

Άτυχη και η Λίλη Αλεξούλη στο μήκος. Μόλις τρία εκατοστά τη χώρισαν από την παρουσία στον τελικό. Πήδηξε 6.43μ. με τη 12η, Κορνούτα να κάνει 6.46μ.

Επιτυχημένη και η Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία μπορεί να έμεινε μακριά από την επίδοσή της, κατάφερε όμως με το 2:05.73 να περάσει στον ημιτελικό των 800μ. που είναι πολύ σπουδαία υπόθεση. Εκεί θα διεκδικήσει και το όριο για τους Ολυμπιακούς (2:01.50).

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ο Δημήτρης Πατσουκάκης προσπάθησε στα 5.50μ. και αν τα κατάφερνε δε θα γινόταν η τσεχική λαμογιά.

Στο μήκος των γυναικών, η Έφη Κολοκυθά έμεινε μακριά από το ρεκόρ της, έχοντας καλύτερο άλμα στα 5.91μ. (24η) ενώ η Νεκταρία Παναγή με 6.33μ. ήταν 17η.

Η δεύτερη κυπριακή συμμετοχή της ημέρας, η Ελένη Αρτυματά ήταν 20η στα 200μ. με 23.58.
Η Σταματία Σκαρβέλη κατετάγει 26η στον προκριματικό με βολή στα 15.50μ.

Θανάσης Νικολάου

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.