pasta.4.7.708

Σε μία δίαιτα, είναι στην ίδια «αμαρτωλή» λίστα με το ψωμί. Κι όμως, όπως προκύπτει, η άποψη ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν είναι τελικά ένας μύθος.

Το αντίθετο ισχύει μάλιστα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, καθώς επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα ζυμαρικά μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα. Οταν καταναλώνονται ως μέρος μίας μεσογειακής διατροφής, πλούσια σε λαχανικά και ελαιόλαδο, έχουν συνδεθεί με μία μικρή μείωση του δείκτη μάζας σώματος.

Η έρευνα, που έγινε από Ιταλούς επιστήμονες, ανέλυσε τη διατροφή περισσότερων από 23.000 ανθρώπων, από δύο περιοχές της Ιταλίας. Από τους μετέχοντες ζητήθηκε να καταγράφουν καθημερινά κάθε τι που έτρωγαν και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για τη διατροφή τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση ζυμαρικών και την αύξηση βάρους, αλλά με τη μείωσή του. «Τα δεδομένα μας έδειξαν ότι η κατανάλωσή τους σύμφωνα με τις ανάγκες των ατόμων συμβάλει σε έναν πιο υγιή δείκτη μάζας σώματος, μικρότερη περιφέρεια μέσης και καλύτερη αναλογία μέσης- περιφέρειας μηρών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Τζορτζ Πούνις.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που τρώνε ζυμαρικά τακτικά είναι πιο πιθανό να εφαρμόζουν τη μεσογειακή διατροφή, καταναλώνοντας κυρίως ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, ελαιόλαδο, τυρί και ρύζι.

Η έρευνα έδειξε ότι είναι λάθος η δαιμονοποίηση των υδατανθράκων στη διατροφή, σχολίασε ο δρ. Γκούντερ Κούνλε, του Πανεπιστημίου του Ρίντινγκ.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.