dhk 6

Την Τετάρτη 06/07/2016 τα χαρούμενα και ενθουσιώδη παιδιά που

συγκεντρώθηκαν ήταν  έτοιμα για τη σημερινή εξερεύνηση της φύσης!

«Παρατηρούμε και εξερευνούμε τον κόσμο γύρω μας… Πώς το πετυχαίνουμε αυτό;» Η δασολόγος κ. Ειρήνη Ντόνα και η εκπαιδευτικός Ιωάννα Κωτούλα έδωσαν το ερέθισμα στα παιδιά σχετικά με τη μαγεία της εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα των διαφορετικών φύλλων, χρησιμοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις: την αφή, την όσφρηση, την όραση, την ακοή!

dhk 1
Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν μια διερευνητική βόλτα περιμετρικά της βιβλιοθήκης και η κ. Ειρήνη , κόβοντας κάθε φορά τα διαφορετικά φύλλα που βρισκόταν στο δρόμο τους, τους έδινε τις γνώσεις της γύρω από την ονομασία , το σχήμα , τις ιδιότητες και το χρώμα τους! Ο ενθουσιασμός και η διάχυτη διάθεση για εξερεύνηση ήταν αποτυπωμένη στα όμορφα και χαρούμενα προσωπάκια τους.
dhk 3

dhk 2
Αφού λοιπόν το κάθε παιδί είχε στα χέρια του και ένα διαφορετικό φύλλο, επέστρεψαν  στη βιβλιοθήκη και ξεκίνησε η διαδικασία της αποξήρανσής τους για να τα χρησιμοποιήσουν μελλοντικά στην κατασκευή ενός φυτολογίου. Η κ. Ειρήνη τους εξήγησε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας εφημερίδες και βάζοντας τα μέσα σε βαριά βιβλία για να διατηρήσουν το σχήμα τους.
dhk 5

dhk 4
Η δράση όμως τους επιφύλασσε και μια ευχάριστη έκπληξη..Χρησιμοποιώντας τα φύλλα που συγκέντρωσαν και βάζοντας τα μέσα σε πολύχρωμες νερομπογιές σχημάτισαν ‘’το πολυχρωμόδεντρο’’ ,με τα τυπώματα των φύλλων που άφηναν την ξεχωριστή τους σφραγίδα πάνω στο χαρτόνι. Το αποτέλεσμα πραγματικά τα εντυπωσίασε και τους έδωσε τροφή για περαιτέρω καλλιτεχνικές δημιουργίες!

Ευχαριστούμε θερμά τη δασολόγο κ. Ειρήνη Ντόνα για τη συνεισφορά της στη δράση .

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.