dh 3Τη Δευτέρα στις 04/07/2016 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα δράση στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης με τίτλο «Κάτι μπλε».

«Τι είναι μπλέ;»…με αυτή την ερώτηση του σημερινού φακέλου πυροδοτήθηκε η συζήτηση της εκπαιδευτικού Ιωάννας Κωτούλα και των παρευρισκόμενων παιδιών και οι απαντήσεις που έδωσαν ποικίλες: « Η θάλασσα, ο ουρανός, τα μάτια, τα ρούχα, το χρώμα, οι λίμνες, τα ποτάμια»…! Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός ορμώμενη από τη συζήτηση τους παρουσίασε το παιδικό βιβλίο που θα πλαισίωνε τη δράση με τίτλο «Ένα μπλε σύννεφο».

dh 1Αφού σχηματίστηκε ένας μεγάλος κύκλος , τους διάβασε με παραστατικό τρόπο το παραμύθι για το μπλε σύννεφο και τα ταξίδια που έκανε , ενώ τονίστηκε και το πολύτιμο μήνυμα που περνούσε για την αξία της ειρήνης στον τόσο διαφορετικό μας κόσμο!

dh 4Τα παιδιά το άκουγαν με αμείωτο ενδιαφέρον και παρατηρούσαν τις εικόνες με πολλή προσοχή. Έπειτα σχηματίστηκαν τέσσερις ομάδες και η κάθε ομάδα κλήθηκε να κατασκευάσει το μπλε κουτί της ιστοριούλας που μόλις διαβάστηκε!

 

dh 5Για άλλη μια φορά μας εντυπωσίασαν με τη δημιουργικότητα, το ταλέντο τους στο σχεδιασμό , στα χρώματα και την ευρηματικότητας τους!


Σχεδίασαν, έβαψαν και κόλλησαν με πολλή φαντασία και μεράκι τους ήρωες μέσα στο κουτί, που ανοίγοντας το παρουσιάζονταν μπροστά στα μάτια μας όλος ο κόσμος του παραμυθιού!
dh 2
Ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες Ιωάννα Κωτούλα, Μαρίνα Κουταλή και Γλυκερία Τσέτσιλα για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση της δράσης.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.