Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοζάνη: Απλή αναλογική και ψήφο στους 17 ρηδες από τον Βασίλη Λεβέντη

4 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

lebenthsΕκλογές προς το τέλος του 2016 και αρχές του 2017, προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από την Πτολεμαΐδα κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην δυτική Μακεδονία.

Ο πρόεδρος τη Ένωσης Κεντρώων τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής χωρίς κανένα μπόνους για το πρώτο κόμμα και εξέφρασε την επιθυμία του για κυβερνήσεις συνεργασίας. «Θέλω να πάμε από μονοκομματικές σε πολυκομματικές κυβερνήσεις πρόκειται για μια επιλογή που την υποστηρίζω εδώ και τριάντα χρόνια», υποστήριξε.

Ο Βασίλης Λεβέντης φάνηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που χρειάζονται για να ψηφιστεί η ο νόμος και να εφαρμοστεί αμέσως και εκτίμησε ότι «θα στηρίξουν αυτή την επιλογή της κυβέρνησης, ο Καμένος, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων».

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα στην Κοζάνη επανέλαβε την άποψη ότι «όσοι δεν στηρίξουν την απλή αναλογική έχουν κάνει συμφωνίες με τον Μητσοτάκη η είναι τρελοί» και αναρωτήθηκε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό «μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ένας πρωθυπουργός λέει, να τελειώνουμε με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας; Αυτό είναι πρόοδος. Ο Τσίπρας βλέπει ότι χρεώνεται με ευθύνες πάνω από τις δυνάμεις του και ότι μόνος του δεν μπορεί. Ακόμη και δολίως να το λέει, για να κλείσει το δρόμο του Μητσοτάκη, εμείς τα άλλα κόμματα νομιμοποιούμαστε να μην ψηφίσουμε»;

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ακόμη και να μην περάσει η απλή αναλογική ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να σχηματίσει καν κυβέρνηση με 140 βουλευτές, τον χαρακτήρισε αμετανόητο δεξιό κι όπως τόνισε «όλα τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης είναι υπέρ της απλής αναλογικής, εδώ η δεξιά παρουσιάζεται ανώριμη, μένει στης ΕΡΕ τα χνώτα, του παλιού Καραμανλισμού».

Ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε την άποψη για ψήφο στους νέους των 17 ετών, ανέφερε ότι σε άλλες χώρες ψηφίζουν ακόμη και στα 16 χρόνια δηλώνοντας ότι «ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων εμπιστεύονται τους νέους»

αμπε -Σπύρος Κουταβάς

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2016 at 23:34 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply