Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών: “Τα φτερά” (εικόνες)

4 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

fter 1Την Τετάρτη 22/6/2016 μια έκπληξη περίμενε τους 33 μικρούς μας φίλους.

fter 7

Φτερά πολλών ειδών είχαμε συγκεντρώσει στο παιδικό τμήμα και πάνω τους τοποθετήσαμε τα βιβλία που είχαν θέμα σχετικό με αυτά.

fter 6

Τα παιδιά πήραν τα φτερά στα χέρια τους τα χάιδεψαν και με το ερευνητικό τους μάτι άρχισαν να τα περιεργάζονται. Τα ταξινόμησαν αμέσως κατά ύψος και μέγεθος και ξεχώρισαν αμέσως το κάθε φτερό σε ποιο πουλί ανήκει. Οι φίλοι μας θυμήθηκαν λέξεις που τους παραπέμπουν στα φτερά, δημιουργώντας μια όμορφη συζήτηση για τα είδη των πουλιών, για τη χρήση των φτερών στη γραφή, ακόμα και για τα φτερά στη μυθολογία όπου τα περισσότερα παιδιά πήραν το λόγο.

fter 5

Στη συνέχεια άνοιξαν και ξεφύλλισαν τα βιβλία που είχαμε συγκεντρώσει σχετικά με το θέμα και η βιβλιοθηκονόμος τους διάβασε την όμορφη παιδική ιστορία “Φτερά”γνωρίζοντας μέσα από τις υπέροχες λέξεις και εικόνες τη Λία, την ηρωίδα του βιβλίου.
fter 4

Εμπνευσμένα από το βιβλίο και με τη δημιουργική τους διάθεση ζωγράφισαν πάνω σε χαρτόνι φτερά, τα έκοψαν και τα χρωμάτισαν μετατρέποντας τα σε φτερά των δικών τους ονείρων. Το αποτέλεσμα ονειρικό.
fter 3
Φτερά πολύχρωμα με όμορφους συνδυασμούς χρωμάτων και λέξεων όπως ελευθερία, αγάπη, φιλία, ειρήνη που σαν τα έβαλαν στην πλάτη τους, συνταξίδεψαν με τη φίλη τους τη Λία στον κόσμο των ονείρων τους που φάνηκε να είναι γεμάτος από αισιοδοξία, χαρά,ελπίδα και δημιουργία έτσι όπως πραγματικά πρέπει να είναι η ζωή και το μέλλον των παιδιών.

fter 2
Στο τέλος η χαρά τους κορυφώθηκε , όταν τους μοιράσαμε από ένα πανέμορφο φτερό παγονιού.
Ευχαριστούμε ολόψυχα τις εθελόντριες Μαρίνα Κουταλή και την Δήμητρα Μπαζούκη για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης.

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2016 at 23:24 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply