baghdad-bombing-750Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες σε δύο εμπορικές περιοχές της Βαγδάτης, όπου το Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε εκατόμβη νεκρών.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή έγιναν δύο φονικές εκρήξεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν. Το πρωί της Κυριακής τα αραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 23», ο τραγικός απολογισμός όμως αυξάνεται διαρκώς, καθώς τα σωστικά συνεργεία βρίσκουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων και πολλοί από τους τραυματίας υποκύπτουν στα τραύματά τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακονώσεις, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 83, ανάμεσα εκ των οποίων πολλά παιδιά. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 176.

Η πρώτη επίθεση έγινε όταν εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην συνοικία Καραντά, στην κεντρική Βαγδάτη. Την ώρα εκείνη πολλοί κάτοικοι ήταν στους δρόμους για τις αγορές τους εν όψει της γιορτής για το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Ο Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, δήλωσε ότι το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο βρισκόταν κοντά σε ένα εστιατόριο και πολλά καταστήματα πήραν φωτιά μετά την έκρηξη.

Λίγη ώρα αργότερα εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας. Μετά την επίθεση στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη και για αυτό το μακελειό.

Το ΙΚ είχε καταλάβει το 2014 τεράστιες εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ, όμως έχει απολέσει έκτοτε τον έλεγχο πολλών περιοχών, που ανέκτησαν οι ιρακινές δυνάμεις. Πριν από μία εβδομάδα ανακαταλήφθηκε από τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις η πόλη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης.

koolnews

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.