dip2

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεστε με το σκόρδο καλοκαιριάτικα. Κάνει καλό στην υγεία, αλλά όχι στην αναπνοή.

Σας προτείνω μια σάλτσα γιαουρτιού με αγγούρι που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα πιάτα σας και να δροσίσει το τραπέζι.
Χρησιμοποιώ μικρά αγγουράκια που δεν έχουν σπόρους και πολλά υγρά. Προτιμήστε, επίσης, ένα βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι και όχι κάποιο της σειράς.

Υλικά

  • 1 αγγουράκι
  • 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά σούπας άνιθο
  • Αλάτι, χυμό λεμονιού, ξύσμα από φρέσκο τζίτζερ
  • Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε το αγγουράκι και βγάλτε τους σπόρους, αν έχει
  • Ξύστε το σε λεπτές φλούδες
  • Στίψτε το με τα χέρια, να διώξει τα υγρά
  • Αλατίστε το ελαφρά και στίξτε το καλά
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το γιούρτι με τον κομμένο άνιθο και το σχοινόπρασο
  • Προσθέστε ξύσμα από τζίτζερ
  • Ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού
  • Διακοσμήστε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο και φύλλα σχοινόπρασου

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.