portΜε γκολ του Κουαρέσμα στο 117′, η Πορτογαλία νίκησε 1-0 την Κροατία στο «Stade Bollaert-Delelis» της

Λανς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Ένα ματς, που στην κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου αγώνα της διοργάνωσης, καθώς μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια εντός στόχου!

Το α’ ημίχρονο κύλησε σε ρυθμούς, που θύμισε κάτι από… εθνική Ελλάδας επί Φερνάντο Σάντος! Σφιχτό δέσιμο της Πορτογαλίας στη μεσαία γραμμή και πίσω, ώστε να μην αξιοποιήσει η Κροατία τις τεχνικές δυνατότητες που έχει δείξει ότι διαθέτει ως ομάδα και αν «κάτσει» κάτι μπροστά υπάρχει το αστείρευτο ταλέντο του Κριστιάνο και του Νάνι.

Μοιραία λοιπόν οι φάσεις ανάμεσα στις δύο εστίες εξαφανίστηκαν και η Κροατία του Μόντριτς, του Ράκιτιτς και του Πέρισιτς, περιορίστηκε σε μια ανούσια υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα.

Πιο δραστήρια προσπάθησαν να κινηθούν οι δύο ομάδες στο β’ ημίχρονο, με την Κροατία να χάνει ευκαιρία στο 62′, με την κεφαλιά του αφύλακτου Βίντα από κοντά να φεύγει άουτ και στο επόμενο λεπτό την Πορτογαλία να ζητάει πέναλτι, όταν ο Στρίνιτς στην προσπάθεια να διώξει κλότσησε μέσα στην περιοχή τον Νάνι.

Όμως πέρα από αυτά… ουδέν έως το τέλος κι έτσι το «στείρο» 0-0 οδήγησε στην παράταση ένα ματς, που με μηδέν τελικές προσπάθειες στον στόχο (και μηδέν σουτ του Κριστιάνο!!!), άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί το μέχρι τώρα χειρότερο της διοργάνωσης.

Τίποτα δεν πρόσθεσε στην γενική κακή εικόνα και η παράταση έως το 115′. Και ξαφνικά ένα δίλεπτο άλλαξε τα πάντα.

Στο 116′ ο Πέριστιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στο ακριβώς επόμενο λεπτό, ο Ρονάλντο στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε σε όλο τον αγώνα, αποκρούστηκε αρχικά από τον Σούμπασιτς και ο Κουαρέσμα που είχε μπει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στα προημιτελικά.



ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Τσάσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Τσορλούκα (118′), Ράκιτιτς (110′ Πιάτσα), Μόντριτς, Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς (88′ Κάλινιτς), Μπάντελι, Βίντα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο (87′ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (50′ Ρενάτο Σάντσες), Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα (108′ Ντανίλο), Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.