Πρόκριση για την Ουαλία με… ένα και το αυτό(γκολ)
oyal
Η Ουαλία συνεχίζει το ταξίδι στην παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση του EURO 2016. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Βόρειας Ιρλανδίας στο «Parc des Princes», σε αγώνα για νοκ άουτ φάση των «16» της διοργάνωσης, και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-Βέλγιο, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Municipal» της Τουλούζ. Το μοναδικό τέρμα της βρετανικής αναμέτρησης σημειώθηκε από αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ στο 75΄, μετά από σέντρα του Μπέιλ.

«Φτωχό» θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με το παιχνίδι να επικεντρώνεται στο αμυντικό κομμάτι και οι φάσεις να βγαίνουν με το… σταγονόμετρο. Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία «μοιράστηκαν» τις ευκαιρίες με την ομάδα του Μάικλ Ο’Νιλ να απειλεί στο 10΄ και την Ουαλία να «απαντά», να ανεβάζει στροφές για ένα επτάλεπτο (12΄ με 19΄), αλλά να μην χαμογελά…

Συγκεκριμένα, στο 10΄ η Βόρεια Ιρλανδία προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντάλας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό, αλλά ο Χένεσεϊ την έδιωξε σε κόρνερ. Στο 12΄ ήταν η στιγμή της Ουαλίας, με τον Ράμσεϊ να προσπαθεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον ΜακΓκόβερν να έχει διαφορετική άποψη…

Επτά λεπτά αργότερα ο Ουαλός επιθετικός σκόραρε τελικά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο διαιτητής είδε ότι ήταν σε αντικανονική θέση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μπέιλ, όμως, να πρωταγωνιστεί σε αυτό το διάστημα. Ο «σούπερ σταρ» της Ρεάλ Μαδρίτης εξαργύρωσε τον… ιδρώτα του στο 75΄, όταν ο Ράμσεϊ πέρασε την μπάλα στον Μπέιλ, ο οποίος με δυνατή σέντρα από τα αριστερά «βρήκε» τον ΜακΚόλεϊ, που προσπάθησε να διώξει, αλλά τελικά έστειλε με αυτογκόλ την μπάλα στα δίχτυα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε το υπόλοιπο 25λεπτο με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει θριαμβεύτρια την Ουαλία με 1-0.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες:
Τέιλορ – Ντάλας, Στίβεν Ντέιβις

ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (63΄ Γουίλιαμς), Βόουκς (55΄ Ρόμπσον-Κανού).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο’Νιλ): ΜακΓκόβερν, ΜακΌλεϊ (84΄ Ματζένις), Τζόνι Έβανς, Ντέιβις, Λάφερτι, Κόρι Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ (79΄ ΜακΓκιν), Χιούζ, Γουόρντ (69΄ Ουάσινγκτον ), Κάθκαρτ.

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.