nbaΤο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους πανηγυρίζουν οι Καβαλίερς, καθώς η ομάδα του Κλίβελαντ επικράτησε 93-89 των Γουόριορς στον 7ο και συναρπαστικότερο τελικό του ΝΒΑ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, χάρισε στο Κλίβελαντ τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό σπορ μετά από 52 χρόνια, πετυχαίνοντας  27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα. Καθοριστικός ήταν και ο Κάιρι Ίρβινγκ, αφού με τρίποντο στα 53” έγραψε το 92-89.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα επιστρέφοντας από το 1-3 στους τελικούς, μετά από 32 περιπτώσεις που δεν είχε γίνει η ανατροπή.

Αξίζει να ανανφερθεί ότι οι δύο ομάδες έμειναν στο 89-89 για πάνω από τρία λεπτά, ενώ δύο άστοχα τρίποντα του Κάρι έγραψαν τον επίλογο.

Για τους «πολεμιστές», που είχαν σημειώσει ρεκόρ με 73 νίκες σε 82 ματς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, η ήττα αυτή σηματοδότησε ένα αρνητικό σερί για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2013, με τρία συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια.

Τα δωδεκάλεπτα: 22-23, 49-42, 76-75, 89-93.

Γουόριορς: Μπαρνς 10, Γκριν 32, Τόμπσον 14, Κάρι 17, Ιγκουοντάλα 4, Βαρεχάο 1, Λίβινγκστον 8, Μπαρμπόσα 3.

Καβαλίερς: Τζέιμς 27, Λαβ 9, Τόμπσον 9, Ίρβινγκ 26, Σμιθ 2, Τζέφερσον 2, Σάμπερτ 6, Γουίλιαμς 2.



MVP o Λεμπρόν

Ο Λεμπρόν Τζέιμς αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης των εφετινών τελικών του ΝΒΑ και μάλιστα ομόφωνα. Ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και υπογράμμισε πως κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους φιλάθλους των Καβαλίερς, πως θα τους οδηγούσε στην κορυφή του ΝΒΑ.

Χαρακτηριστικά, ο Τζέιμς τόνσιε: «Κράτησα την υπόσχεσή μου. Ποτέ δεν έκρυψα ότι υπήρχε πίεση, αλλά δεν έκανα πίσω. Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι μου και στον κόσμο του Κλίβελαντ. Έχουμε ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά πίστευα ακόμη και στο 3-1 ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Και τα καταφέραμε. Προσωπικά αποδίδω καλύτερα όταν είμαι υπό πίεση και με αμφισβητούν. Είμαι σπίτι μου».

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.